Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Маринована капуста з часником

Хрумка маринована капуста з часником і морквою – бажана закуска на будь-якому столі. Вона підходить практично під усі гарніри. Тому не має значення, яка тематика вашої вечері, такій страві гості будуть раді в будь-якому випадку.

Маленька порада. Якщо ви хочете, щоб закуска виглядала яскравішою, а її смак був ще цікавішим, можете додати до капусти болгарський перець. Візьміть 2 великі овочі. Промийте їх, видаліть плодоніжки та насіння. Потім наріжте солодкий перець соломкою і додайте його до решти овочів.

Для того, щоб правильно зробити маринад, вам необхідно використовувати склянку об’ємом 200 мл. Тоді всі пропорції будуть правильно дотримані, і ваша капусточка вийде надзвичайно пікантною і смачною.

Складові
Капуста білокачанна 1,5 кг, Морква 2 шт., Часник 4 зуб., Вода 1 л, Цукор 0,5 скл., Оцет 0,5 скл., Сіль 2 ст. л., Чорний перець (горошком) 10 шт., Соняшникова олія 0,5 скл.

Приготування
1. Відокремте верхнє листя капусти. Дрібно наріжте овоч за допомогою гострого ножа або овочечистки. Перекладіть капусту у велику глибоку ємність.

2. Очистіть моркву. Натріть її на тертці для моркви по-корейськи (або на тертці з великими отворами). Додайте овоч до капусти. Добре їх перемішайте.

3. Приготуйте маринад. Влийте в каструлю чисту воду. Всипте цукор та велику кам’яну сіль. Додайте лаврове листя та горошинки чорного перцю. Перемішайте всі інгредієнти.

4. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Варіть маринад протягом 7 хвилин (до повного розчинення солі та цукру). Влийте в каструлю соняшникову олію та столовий оцет. Перемішайте все. Заберіть суміш із вогню.

5. Очистити часник. Розріжте зубчики на кілька частин. Додайте часник до капусти з морквою. Залийте овочі киплячим маринадом.
6. Помістіть на капусту вантаж. Залишіть її на ніч (хоча б на 10 годин) за кімнатної температури. Потім розкладіть капусту по чистим та сухим банкам. Щільно закрийте ємності та відправте їх на 24 години в холодильник. Готово!

Через добу хрумку та дуже пікантну закуску вже можна буде дегустувати. Зберігайте мариновану даним способом капусту не довше 14 днів у холодильнику. Хоча навряд чи вона зможе простояти у вас аж 2 тижні, адже розхватають таку смакоту миттєво.

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

17 години ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

17 години ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

17 години ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

17 години ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

18 години ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

18 години ago