Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосове печиво а-ля «Баунті»

Ми запевняємо: це печиво не встигне охолонути, як стане улюбленими ласощами ваших домашніх. Бюджетно та смачно, красиво та ароматно – неповний перелік того, що можна сказати про кокосове печиво а-ля «Баунті». І якщо вам не вистачає часу і, що важливо, настрою на складні або багатокомпонентні солодощі, цей рецепт стане для вас ідеальним кулінарним рішенням для зустрічі гостей та знахідкою для теплих сімейних посиденьок.

Це та сама домашня випічка до чаю або кави, яку можна приготувати за півгодини з того, що завжди є під рукою. Приготувавши це кокосове печиво одного разу, ви і ваша сім’я бажатимете його, як кажуть, у будь-яку погоду. З магазинними смаколиками його навіть безглуздо порівнювати. Дуже вдалий рецепт для будь-якої господині, навіть початківця.

Якщо у вас є можливість та натхнення, можете урізноманітнити кокосове печиво начинкою з горіхів, маку або родзинок. Також вдалими будуть різні цукати з попередньо розпареними сухофруктами. Замість цукру можете легко додати мед або стевію. Приємних приготувань!

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Вершкове масло 80 г, Цукрова пудра 50 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дріб., Молоко 100 мл, Кокосова стружка 100 г, Чорний шоколад 90 г.

Приготування
1. У глибокій мисці з’єднайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте кокосову стружку та молоко. Просійте борошно з розпушувачем.

2. Замішайте еластичне тісто, щоб не липло до рук. Викладіть його на робочу поверхню. Для зручності розділіть заготовку на три рівні частини.

3. Кожну порцію тіста розкотіть у ковбаску товщиною 2 см. Посипте її цукром і наріжте на рівні шматочки (близько 3 см). Викладіть печиво, що вийшло, у форму з пергаментом.

4. Випікайте його у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин до легкого рум’янцю. Тим часом шоколад розтопіть на водяній бані зручним для вас способом.
5. Остигле кокосове печиво зануріть половинкою в шоколад, а в кінці посипте кокосовою стружкою. Готово!
Таке печиво не тільки дуже смачне, а й довго не черствіє. Для цього покладіть його в герметичний контейнер або просто одноразовий пакетик. Далі просто зберігайте випічку за кімнатної температури.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

8 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

8 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

9 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

9 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

10 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

10 години ago