Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосове печиво а-ля «Баунті»

Ми запевняємо: це печиво не встигне охолонути, як стане улюбленими ласощами ваших домашніх. Бюджетно та смачно, красиво та ароматно – неповний перелік того, що можна сказати про кокосове печиво а-ля «Баунті». І якщо вам не вистачає часу і, що важливо, настрою на складні або багатокомпонентні солодощі, цей рецепт стане для вас ідеальним кулінарним рішенням для зустрічі гостей та знахідкою для теплих сімейних посиденьок.

Це та сама домашня випічка до чаю або кави, яку можна приготувати за півгодини з того, що завжди є під рукою. Приготувавши це кокосове печиво одного разу, ви і ваша сім’я бажатимете його, як кажуть, у будь-яку погоду. З магазинними смаколиками його навіть безглуздо порівнювати. Дуже вдалий рецепт для будь-якої господині, навіть початківця.

Якщо у вас є можливість та натхнення, можете урізноманітнити кокосове печиво начинкою з горіхів, маку або родзинок. Також вдалими будуть різні цукати з попередньо розпареними сухофруктами. Замість цукру можете легко додати мед або стевію. Приємних приготувань!

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Вершкове масло 80 г, Цукрова пудра 50 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дріб., Молоко 100 мл, Кокосова стружка 100 г, Чорний шоколад 90 г.

Приготування
1. У глибокій мисці з’єднайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте кокосову стружку та молоко. Просійте борошно з розпушувачем.

2. Замішайте еластичне тісто, щоб не липло до рук. Викладіть його на робочу поверхню. Для зручності розділіть заготовку на три рівні частини.

3. Кожну порцію тіста розкотіть у ковбаску товщиною 2 см. Посипте її цукром і наріжте на рівні шматочки (близько 3 см). Викладіть печиво, що вийшло, у форму з пергаментом.

4. Випікайте його у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин до легкого рум’янцю. Тим часом шоколад розтопіть на водяній бані зручним для вас способом.
5. Остигле кокосове печиво зануріть половинкою в шоколад, а в кінці посипте кокосовою стружкою. Готово!
Таке печиво не тільки дуже смачне, а й довго не черствіє. Для цього покладіть його в герметичний контейнер або просто одноразовий пакетик. Далі просто зберігайте випічку за кімнатної температури.

Олена

Recent Posts

Юні футболісти з Кам’янського зіграють в обласному кубку

Сьогодні, 12 жовтня, на стадіоні "Надія" пройде гра Кубку Дитячо-юнацької ліги Дніпропетровської області U-11 (2014 р.н.) На…

1 годину ago

У Кам’янському автівка влетіла у будівлю школи (фото)

Вчора, 11 жовтня, на вул. Запорізькій в Кам’янському сталася аварія. Про це повідомили в соцмережах.…

2 години ago

Школярі з Кам’янського – переможці екологічного конкурсу

На Всеукраїнському екологічному конкурсі "Eco-Hackathon" чудові результати продемонстрували учні Наукового ліцею імені Анатолія Лигуна. Про це…

2 години ago

У Кам’янському районі жінка обікрала пенсіонера

За вчинення злочину поліцейські Жовтих Вод оголосили жінці про підозру  у пограбуванні пенсіонера. За два…

3 години ago

У Кам’янському підбили підсумки проєкту «МолодьТуТ»

Упродовж року команда Центру молодіжних ініціатив Кам'янського втілювала проєкт "МолодьТуТ: створи простір молодіжних перспектив у…

3 години ago

Цієї ночі на Дніпропетровщині було гучно

Про це розповів голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі та вранці агресор бив по Нікопольщині. З…

5 години ago