Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосове печиво а-ля «Баунті»

Ми запевняємо: це печиво не встигне охолонути, як стане улюбленими ласощами ваших домашніх. Бюджетно та смачно, красиво та ароматно – неповний перелік того, що можна сказати про кокосове печиво а-ля «Баунті». І якщо вам не вистачає часу і, що важливо, настрою на складні або багатокомпонентні солодощі, цей рецепт стане для вас ідеальним кулінарним рішенням для зустрічі гостей та знахідкою для теплих сімейних посиденьок.

Це та сама домашня випічка до чаю або кави, яку можна приготувати за півгодини з того, що завжди є під рукою. Приготувавши це кокосове печиво одного разу, ви і ваша сім’я бажатимете його, як кажуть, у будь-яку погоду. З магазинними смаколиками його навіть безглуздо порівнювати. Дуже вдалий рецепт для будь-якої господині, навіть початківця.

Якщо у вас є можливість та натхнення, можете урізноманітнити кокосове печиво начинкою з горіхів, маку або родзинок. Також вдалими будуть різні цукати з попередньо розпареними сухофруктами. Замість цукру можете легко додати мед або стевію. Приємних приготувань!

Складові
Пшеничне борошно 200 г, Вершкове масло 80 г, Цукрова пудра 50 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дріб., Молоко 100 мл, Кокосова стружка 100 г, Чорний шоколад 90 г.

Приготування
1. У глибокій мисці з’єднайте розм’якшене вершкове масло та цукрову пудру. Перемішайте вінчиком до однорідності. Додайте кокосову стружку та молоко. Просійте борошно з розпушувачем.

2. Замішайте еластичне тісто, щоб не липло до рук. Викладіть його на робочу поверхню. Для зручності розділіть заготовку на три рівні частини.

3. Кожну порцію тіста розкотіть у ковбаску товщиною 2 см. Посипте її цукром і наріжте на рівні шматочки (близько 3 см). Викладіть печиво, що вийшло, у форму з пергаментом.

4. Випікайте його у розігрітій до 170 градусів духовці протягом 20 хвилин до легкого рум’янцю. Тим часом шоколад розтопіть на водяній бані зручним для вас способом.
5. Остигле кокосове печиво зануріть половинкою в шоколад, а в кінці посипте кокосовою стружкою. Готово!
Таке печиво не тільки дуже смачне, а й довго не черствіє. Для цього покладіть його в герметичний контейнер або просто одноразовий пакетик. Далі просто зберігайте випічку за кімнатної температури.

Олена

Recent Posts

Кам’янське втратило двох захисників

Трагічну новину пповідомив мер міста Андрій Білоусов. "20 травня в бою поблизу населеного пункту Гуляйпільське на…

12 години ago

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:

14 години ago

Під Дніпром згорів Mercedes-Bens-Smart (фото)

24 травня, об 11:26,  на вулиці Кримська селища Слобожанське Дніпровського району, горів легковий автомобіль.  …

14 години ago

На Дніпропетровщині спіймали серійного крадія

З 15 травня до відділення поліції № 2 Нікопольського районного управління поліції почали надходити повідомлення…

15 години ago

На Дніпропетровщині спалахнув будинок: постраждали жінка та дитина

24 травня, о 14:49,  на вулиці Східна селища Шевське Магдалинівської селищної територіальної громади Самарівського району,…

16 години ago

Призначено кілька додаткових рейсів на потяг з Дніпра до Києва

Про це повідомляє "Відомо" з посиланням на "Укрзалізницю". Додатковий поїзд №220/219 Київ-Дніпро курсуватиме з Києва…

16 години ago