Всім відомо, з чого складається класичний вінегрет, який заправляється олією. Ми вирішили відійти від його традиційного варіанту і приготувати щось оригінальніше. Розповідаємо, чим особливий вінегрет з копченою рибою і чому йому варто віддати свою перевагу.
По-перше, до складу нового варіанта всіма улюбленої нами закуски входить копчена мойва. Вона робить смак страви набагато яскравішою та цікавішою. По-друге, у процесі приготування не використовуються солоні огірочки, що відрізняє салат від класичного. По-третє, заправляється страва не олією, а майонезом. Завдяки цьому вона виходить ситнішою.
Готуючи салат за цим рецептом, ви можете замінити мойву на оселедець або будь-яку копчену рибу. Не обов’язково брати з цією метою мойву. Але з нею закуска вийде в міру солоною, дуже ароматною та незвичайною на смак.
Складові
Мойва 300 г, Буряк 300 г, Картопля 350 г, Морква 170 г, Зелена цибуля 30 г, Майонез 3 ст. л.
Приготування
1. Добре промийте картоплю і моркву. Помістіть в одну каструлю і відправте на вогонь. Варіть овочі протягом 20 хвилин після закипання.
2. Вимийте буряки. Залийте його водою. Відправте каструлю з коренеплодом на плиту. Варіть його протягом 60-90 хвилин (до готовності). Остудіть овочі. Очистіть їх від шкірки. Наріжте буряк, моркву та картоплю на невеликі кубики (однакового розміру).
3. Промийте зелену цибулю під проточною водою. Просушіть її. Наріжте невеликими кільцями.
4. Почистіть копчену мойву. Відокремте голову. Вийміть хребтову кістку і всі нутрощі. Видаліть хвіст. Зніміть шкіру. Наріжте рибне філе маленькими шматочками.
5. У глибокій ємності з’єднуємо моркву, картоплю та коренеплід. Додайте зелену цибулю та мойву. Заправте салат майонезом. Акуратно перемішайте усі інгредієнти. Готово!
Радимо не додавати відразу всю зелену цибулю в салат. Залишіть її трішки, щоб прикрасити верх вінегрету та зробити закуску красивішою. Як вам така ідея приготування салату?