Рецепт цієї випічки вам слід зберегти, якщо ви хочете побалувати своїх рідних надзвичайно ароматним і апетитним десертом. Тісто вийде повітряним, а начинка – просто незрівнянною!
Готуючи фруктове наповнення для цієї солодкої страви, будьте дуже обережними. Яблука у процесі тушкування мають стати м’якими, при цьому слід, щоб вони добре тримали форму. Не перетримайте фрукти на сковороді. В іншому випадку вони перетворяться на кашу.
Складові
Пшеничне борошно 450 г, Сухі дріжджі 9 г, Цукор 160 г, Молоко 70 мл, Вода 50 мл, Яйце 4 шт., Сіль 6 г, Вершкове масло 65 г, Яблуко 900 г, Ванілін1 щіп., Кориця за смаком.
Приготування
1. У глибоку ємність вливаємо 50 мл теплого молока і таку ж кількість теплої води. Перемішуємо. Всипаємо дріжджі та 25 г цукру. Знову перемішуємо. Залишаємо суміш на 15 хвилин при кімнатній температурі.
2. В окрему велику миску вбиваємо 3 яйця. Всипаємо до них сіль та 50 г цукру. Збиваємо все за допомогою вінчика. Вливаємо в яєчну суміш дріжджовий розчин. Добре перемішуємо. В отриману суміш поступово вводимо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке тісто. Перекладаємо його на стіл. Підмішуємо в тісто 45 г розм’якшеного вершкового масла, нарізаного кубиками.
3. Працюємо з тістом, поки не досягнемо потрібної консистенції. Воно має бути м’яким, еластичним, не липнутим до рук. Поміщаємо тісто в ємність, змащену олією. Відправляємо його на 2 години на тепло. За цей час 1 раз обминаємо тісто.
4. Готуємо фруктову начинку. Очищаємо яблука від шкірки. Акуратно видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукти маленьким кубиком. Викладаємо їх на розігріту сковороду з розтопленим вершковим маслом, що залишилося.
Додаємо до яблук 70 г цукру, ванілін та мелену корицю за смаком. Перемішуємо все. Готуємо фрукти на сковороді до м’якості. Вимикаємо вогонь. Даємо начинці охолонути.
5. Викладаємо тісто на стіл. Обминаємо його і поділяємо на 3 частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий круглий шар. Кожну заготовку розрізаємо на 8 трикутників.
6. На широку частину тіста викладаємо по 1 ч. л. начинки (з гіркою), трохи відступаючи від краю. Боковими кінцями прикриваємо яблука. Потім згортаємо все в рулет, формуючи рогалик. Викладаємо заготовки на лист, застелений пергаментом. Накриваємо їх рушником. Залишаємо майбутні рогалики для вистоювання тіста на півгодини за кімнатної температури.
7. У невеликій ємності збиваємо яйце з молоком, що залишилося. Змащуємо отриманою сумішшю рогалики. Зверху присипаємо їх невеликою кількістю цукру. Відправляємо лист в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
З тієї кількості продуктів, яка вказана в рецепті, у вас вийде 24 рогалики. Так як вони досить великі, випікати слід по 12 заготовок на деку (2 заходи). Орієнтуйтесь на потужність духовки, готуючи рогалики. Діставайте їх при появі апетитного рум’янцю.
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…