Відрубав пальця та затискав голови станком: на Дніпропетровщині судили ката підлітків

У 2020 році історія про знущання й катування двох неповнолітніх хлопців стала резонансною. Було відомо, що дорослий чоловік самовільно встановив крадіїв його майна – двох підлітків, силою їх викрав, засунув у багажник автомобіля, катував, знущався майже 2 доби, повідомляє krlife.com.ua

У січні 2024 року Жовтневий районний суд виніс вирок підозрюваним у цьому злочині – ініціатору катівні та його помічникові. Також у ході засідань стали відомі подробиці цієї гучної справи.

Отже, рано вранці 19 липня чоловік уже з хлопцями в багажнику свого BMW приїхав до знайомих і розказав, що вночі зловив тих, кого підозрює у крадіжці власного майна.

На голови полонених чоловік одягнув мішки, які замотав на шиях скотчем. Безпомічні та безпорадні підлітки стверджували, що нічого не крали, проте їх слова нічого не значили перед агресією чоловіка.

Він вивіз хлопців до вулиці Рафаеля, витягнув із багажника й змусив стояти на обочині дороги. Далі зі спільником знайшли палиці й почали гамселити дітей по усім частинам тіла, змушуючи зізнатися у крадіжці. Обидва терпіли пекельний біль, але продовжували стверджувати, що нічого не брали.

Тоді чоловік дістав із салону меч і став погрожувати відрубати частини тіла. Навіть це не змусило потерпілих визнавати причетність до крадіжок. Чоловік не вгавав і все ж відрубав мізинець на нозі одному.

Стікаючи кров’ю, з розбитими головами та численними саднами, втрачаючи свідомість від болю, бідолашні терпіли знущання. У такому стані їх знову закинули в багажник і повезли в гараж. У приміщенні катування продовжилися: їх збивали металевими джгутами, затискали в металеві слюсарні лещата руки й голови, будівельним степлером заганяли скоби в тіло – і так тривало до самого вечора.

На ніч хлопців кинули в яму, зачинили залізної решіткою, а зверху прикрили килимом. Там вони провели цілу ніч, а 20 липня о 09.40 годин неповнолітніх потерпілих було звільнено працівниками поліції Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області. Батьки дітей забили тривогу, повідомляючи правоохоронцям усі відомі їм подробиці.

Примітним залишається той факт, що під час судового розгляду, спільник головного ката вину у вчиненні кримінальних правопорушень не визнав, а суду пояснив, що він неповнолітніх не бив, не катував, тілесні ушкодження їм не наносив і не позбавляв їх волі. При цьому зазначав, що був свідком цих подій і все бачив, був в автомобілі й свої дії кваліфікує як приховування злочину за ст.369 КК України.

Проте, за свідченнями потерпілих, цей обвинувачений збивав їх, мучив, знущався фізично й морально. Вони бачили його через прозорість мішків на голові, чули його голос й розуміли, хто їх кривдники.

Що ж стосується основного фігуранта, то він у суді заявляв про недозволені методи проведення досудового розслідування, подавав скаргу на діяльність працівників поліції, але перевірка ДБР не виявила зазначених ним порушень.  Він стверджував, що не чинив катувань, не позбавляв волі дітей, але усі покази, свідчення та докази були проти нього.

У результаті, суд визнав громадянина винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 122, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України та призначив остаточне покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Строк відбування покарання слід рахувати з 21 липня 2020 року.

Стягнути з підсудного в дохід держави витрати на залучення експерта за проведення судової генетико-молекулярної експертизи 8 273,35 гривень.

Вирок може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30-ти днів з дня його проголошення.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *