Пергаментний папір використовується для випікання та приготування їжі. Завдяки йому форми можна не змащувати олією і не хвилюватись, що страва прилипне до дека.
РБК-Україна (проект Styler) розповідає, чи можна повторно використовувати пергамент для приготування страв.
Чи можна використовувати пергамент повторно
Зазвичай усі використовують пергаментний папір один раз. А саме після того, як пиріг спечеться, його відправляють до смітника.
Однак, як виявилось, цього робити не варто. Силіконізований і звичайний пергаментний папір для випікання можна використовувати повторно. Це не лише безпечно, але й економно та зменшує відходи.
Кухарі випробували, скільки разів можна використовувати б/в пергамент. В результаті вони назвали шокуючу цифру – до 5 разів і навіть довше.
Вони розповіли, що їм вдалося приготувати 5 порцій печива на тому самому пергаменті, і нічого не пригоріло й не зіпсувалося.
Важливо не використовувати пергамент, який потемнів і став крихкий – так може статись за дуже високих температур.
Також потрібно викинути пергамент, який вже просочився жиром чи на ньому з’явились залишки тіста. Все тому, що при повторному використанні, він підгорить і зіпсує аромат нової випічки.
Чим можна замінити пергаментний папір
Якщо під рукою немає пергаментного паперу, то підійдуть наступні замінники:
- креслярська калька промащена з двох сторін олією
- звичайний офісний папір (чистий), теж промаслений
- харчовий пергамент (щільний папір, з якого виготовлені пакети для випічки в супермаркетах)
Якщо вдома взагалі немає ніякого паперу чи того, що є у списку, необхідно рясно змастити лист за допомогою олії.
Силіконовий килимок – це ж досить вдалий варіант замінника. На ньому можна відразу розкачувати та формувати тісто, а також випікати. При цьому він не буде плавитися від занадто високих температур.