Наробити домашніх м’ясних виробів на довго — ідея на мільйон. Вирішили приготувати турецькі котлети з булгуру з фаршем (відомі як «Ічлі кёфте»), щоб заморозити їх? Можемо сказати наперед, що це рішення й зовсім блискуче.
Така страва виходить не менш смачною після розморожування. Відправте котлети у фритюр, і вже за кілька хвилин на столі красуватиметься шикарна вечеря. Тільки пам’ятайте, готуючи цю страву, слід передати смак Сходу. Тому приправте фарш великою кількістю спецій. Він має бути пряним та пікантним, як і люблять у Туреччині.
Порада. Готувати котлети слід із дрібного булгура. Якщо його не вдалося знайти у магазині? Тоді за допомогою блендера подрібніть звичайний булгур. До речі, воду до нього потрібно додавати дуже обережно. В оригінальному рецепті використовується фарш із баранини, проте його вдало можна замінити на свинячий або телячий. Тісто не повинно вийти рідким. Якщо це все ж таки сталося, підсипте в загальну масу ще трохи манної крупи. Вона допоможе надати тесту необхідної консистенції.
Складові
Булгур 2 скл., Вода 600 мл, Яйце 1 шт., Томатна паста 4 ст. л., Пшеничне борошно 100 г, Манка 100 г, Свинячий фарш 500 г, Цибуля 3 шт., Волоські горіхи 150 г, Кмин 1 ч. л., Паприка 1 ч. л., Соняшникова олія 1 л, Сіль по смаку.
Приготування
1. Зробіть тісто. Всипте булгур у каструлю. Додайте до нього манну крупу, сіль та чорний мелений перець за смаком. Залийте все 300 мл окропу. Накрийте кришкою булгур. Залишіть його на 10 хвилин для настоювання.
2. Потім добре вимішайте булгур руками (працюйте прямо як з тістом). Поступово влийте ще 300 мл води. Акуратно введіть борошно та манку. Замішайте однорідне тісто. Воно має бути податливим, немов пластилін. Додати 2 ст. л. томатної пасти. Знову добре вимішайте тісто до однорідності. Накрийте його харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі.
3. Приготуйте начинку. Очистіть цибулю. Дрібно наріжте її. Обсмажте цибулю до золотистості на сковороді із невеликою кількістю олії.
4. Додайте до овочу фарш. Всипте гостру мелену паприку і мелений кмин. Добре перемішайте всі інгредієнти. Тримайте м’ясо на вогні до його готовності.
5. Подрібніть волоські горіхи до стану дрібної крихти, використовуючи блендер або гострий ніж. Додайте їх і 2 ст. л. томатної пасти до фаршу. Ретельно перемішайте все. Тримайте сковороду на плиті ще 5 хвилин.
6. Сформуйте котлети. Скачати тісто з булгура в кульку. Пальцем зробіть у його серединці заглиблення. Помістіть в нього м’ясну начинку, що злегка остигла. Загорніть її в масу з булгура, формуючи довгасті котлетки, що нагадують лимон.
7. Розігрійте казан із соняшниковою олією. Обсмажуйте в ньому кілька котлет до золотистості з усіх боків. Помістіть їх на паперовий рушник, який вбере в себе зайвий жир. Готово!
Щоб ви використали потрібну кількість булгуру, візьміть склянку об’ємом 250 мл. Тоді котлетки у вас вийдуть що треба! Чи припав вам до душі цей турецький рецепт?