Сьогодні пропонуємо вам зробити просто чудовий пісочний пиріг зі смородиною. Можна і не смородиною, вишні чи сливи теж підійдуть. Але найкраще смакує саме з нею, оскільки ці ягідки наділяють готову випічку приємною кислинкою. Та й для приготування потрібно кілька простих продуктів і зовсім небагато часу.
Просто повірте, пісочна основа і начинка, що тане в роті — це те, що сподобається будь-кому. З’ївши цей пиріг, діти оближуть тарілку, а дорослі не зможуть зупинитись на одному шматочку. Ця випічка відрізняється не тільки ніжною текстурою, а й гармонійним співвідношенням різних смаків, кислого та солодкого. Просто спробуйте. Це бомба!
Смородину можна вибрати як свіжу, так і заморожену. Більше того, її можна замінити на будь-який джем. Як і сметану ви можете замінити вершками високої жирності. Не забувайте: від якості інгредієнтів, які використовуються для приготування тієї чи іншої страви, залежить і кінцевий результат. Тому для отримання найніжнішого тіста варто зупинити свій вибір на гарному вершковому маслі.
Складові
Смородина 300 г, Цукор 170 г, Пшеничне борошно 260 г, Яйце 3 шт., Вершкове масло 120 г, Крохмаль 2 ст. л., Сметана 200 г, Ванілін 2 г.
Приготування
1. Просійте борошно пшеничне у глибоку миску. Додайте цукор та ванілін. Поставте в борошно тертку і потріть холодне вершкове масло.
2. Потім ретельно перемішайте все руками у дрібну крихту. Вбийте яйце і додайте щіпку солі. Швидко замісити тісто. За необхідності досипте ще трохи борошна. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте заготовку в холодильник на 30 хвилин.
3. Потім розкотіть тісто і покладіть його у форму рівним шаром. Сформуйте бортики. Проколіть дно виделкою кілька разів. Відправте форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.
4. Для начинки візьміть чорну смородину або будь-яку іншу ягоду. Додайте до неї 1 ст. л. крохмалю і перемішайте. Розділіть порцію, що вийшла, на 2 частини. В одну з них всипте 1-2 ч. л. цукру.
5. Потім вилийте в окрему миску сметану і додайте до неї 2 яйця та 2 ст. л. крохмалю. Перемішайте масу вінчиком до однорідності.
6. На трохи підсмажений корж викладіть ягоди (спочатку з цукром, потім – без). Вилийте зверху сметанну заливку. Випікайте пиріг ще близько 20-25 хвилин.
Такий ошатний та ароматний пиріг відмінно підійде як на свято, так і на кожен день. Смачний, соковитий, ароматний та простий у приготуванні. Краще не вигадати! Приємного апетиту вам та вашій родині!