Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісочний пиріг зі смородиною

Сьогодні пропонуємо вам зробити просто чудовий пісочний пиріг зі смородиною. Можна і не смородиною, вишні чи сливи теж підійдуть. Але найкраще смакує саме з нею, оскільки ці ягідки наділяють готову випічку приємною кислинкою. Та й для приготування потрібно кілька простих продуктів і зовсім небагато часу.

Просто повірте, пісочна основа і начинка, що тане в роті — це те, що сподобається будь-кому. З’ївши цей пиріг, діти оближуть тарілку, а дорослі не зможуть зупинитись на одному шматочку. Ця випічка відрізняється не тільки ніжною текстурою, а й гармонійним співвідношенням різних смаків, кислого та солодкого. Просто спробуйте. Це бомба!

Смородину можна вибрати як свіжу, так і заморожену. Більше того, її можна замінити на будь-який джем. Як і сметану ви можете замінити вершками високої жирності. Не забувайте: від якості інгредієнтів, які використовуються для приготування тієї чи іншої страви, залежить і кінцевий результат. Тому для отримання найніжнішого тіста варто зупинити свій вибір на гарному вершковому маслі.

Складові
Смородина 300 г, Цукор 170 г, Пшеничне борошно 260 г, Яйце 3 шт., Вершкове масло 120 г, Крохмаль 2 ст. л., Сметана 200 г, Ванілін 2 г.

Приготування
1. Просійте борошно пшеничне у глибоку миску. Додайте цукор та ванілін. Поставте в борошно тертку і потріть холодне вершкове масло.

2. Потім ретельно перемішайте все руками у дрібну крихту. Вбийте яйце і додайте щіпку солі. Швидко замісити тісто. За необхідності досипте ще трохи борошна. Накрийте миску харчовою плівкою і поставте заготовку в холодильник на 30 хвилин.

3. Потім розкотіть тісто і покладіть його у форму рівним шаром. Сформуйте бортики. Проколіть дно виделкою кілька разів. Відправте форму з тістом у розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хвилин.
4. Для начинки візьміть чорну смородину або будь-яку іншу ягоду. Додайте до неї 1 ст. л. крохмалю і перемішайте. Розділіть порцію, що вийшла, на 2 частини. В одну з них всипте 1-2 ч. л. цукру.
5. Потім вилийте в окрему миску сметану і додайте до неї 2 яйця та 2 ст. л. крохмалю. Перемішайте масу вінчиком до однорідності.

6. На трохи підсмажений корж викладіть ягоди (спочатку з цукром, потім – без). Вилийте зверху сметанну заливку. Випікайте пиріг ще близько 20-25 хвилин.

Такий ошатний та ароматний пиріг відмінно підійде як на свято, так і на кожен день. Смачний, соковитий, ароматний та простий у приготуванні. Краще не вигадати! Приємного апетиту вам та вашій родині!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева

56-річна жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева у Нікополі. Швидку викликала сестра постраждалої.…

4 хв. ago

Роботи по усуненню аварії на Лівобережжі Кам’янського продовжуються

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у громаді минула тихо. За повідомленням начальника…

27 хв. ago

Ворог обстріляв Дніпропетровщину: загинула людина, ще одна – постраждала

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог атакував Павлоград безпілотниками. Виникла пожежа. Є…

31 хв. ago

У Дніпрі чоловік побив та пограбував знайомого

У Дніпрі поліцейські затримали 29-річного чоловіка за пограбування містянина. Неодноразово засуджений за майнові злочини фігурант…

34 хв. ago

Потрійна ДТП у Дніпрі: зіштовхнулись Renault, Volkswagen та Skoda

У вівторок, 19 серпня, на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Половицької сталася аварія. Тут зіштовхнулися…

1 годину ago

Гороскоп на 20 серпня 2025 року

Овен 20 серпня принесе відчуття внутрішньої зібраності та визначеності. Це день, в який все, що…

1 годину ago