На Дніпропетровщині посадовці “наварилися” на закупівлі укриттів

На Дніпропетровщині поліцейські викрили групу посадовців, які закупили модульні укриття зі збитками у 5,4 млн грн. Підозру повідомлено виконувачу обов’язків начальника відділу освіти однієї із міськрад області та власнику товариства-підрядника.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області Нацполіції викрили схему з привласнення коштів, призначених на закупівлю укриттів.

Встановлено, що у 2023 році відділ освіти однієї з міськрад області проводив тендер з закупівлі модульних укриттів цивільного захисту для закладів освіти. З підприємством-переможцем, єдиним учасником конкурсу, уклали договори на їх поставку. Надалі підписали акти приймання-передачі та перерахували підрядникові кошти.

Проте вартість поставлених укриттів значно вище ринкової, вони не відповідали встановленим вимогам та надійшли у неповній комплектації. Внаслідок таких дій місцевому бюджету було завдано збитків на суму 5,4 млн гривень.

Поліцейські провели обшуки за місцями роботи фігурантів та вилучили документацію, а також чорнові записи.

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури в.о. начальника відділу освіти міськради та керівнику товариства повідомлено підозри за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Також посадовиці інкримінують ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *