Іноді дуже складно готувати повноцінні сніданки. І так доводиться раніше підніматися з ліжка: треба простежити, щоб ніхто не проспав. Та ще й купу часу витратити на приготування. На щастя, аромат свіжої випічки моментально збадьорить усіх домашніх. Ці бананові млинці не тільки пахнуть фантастично, а й до смаку чудові!
Це найпоширеніший рецепт на Заході. Що ж, у нас теж є банани, тому буде не складно змайструвати цей шедевр. Вам знадобиться 2 банани. Ці млинці готують без кефіру, яєць та розпушувача. Що забезпечує їм небувало ніжну консистенцію та пишність, ви дізнаєтесь далі.
Складові
Банан 2 шт., Молоко 200 мл, Лимонний сік 2 ст. л., Сода 0,5 ч. л., Сіль 1 щіп., Пшеничне борошно 8 ст. л., Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування
1. Банани очистіть, наріжте та пересипте у глибоку миску. Розімніть їх разом із лимонним соком до консистенції однорідної кашки. Далі додайте до бананового пюре молоко, олію, сіль та соду.
2. Введіть борошно ложку за ложкою, поки у вас не вийде густе тісто. Трохи густіше, ніж на звичайні млинці. Готуйте бананові млинці на добре розігрітій сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні. Обсмаживши млинці з обох боків, перекладайте їх на тарілку стосиком. Завдяки тому, що вони несолодкі, можна полити коржики рідким медом або кленовим сиропом.
Від такого сніданку не відмовиться жоден дорослий. Що вже говорити про дітей, які постійно вимагають поживних калорій? Простіше за цю страву тільки нарізати банани слайсами і додати у фруктовий салат.