Дніпропетровщина цифровізує соціальні допомоги

Область цифровізує соцдопомоги. 6 з них вже внесенні до Єдиної інформаційної системи. Це виплати по догляду за хворою дитиною, малозабезпеченим сім’ям та людям з інвалідністю. А ще при усиновленні, одиноким матерям і на малечу під опікою. Перелік планують розширювати, йшлося на спільній нараді представників Мінсоцполітики та ОВА.

В Україні запроваджують Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІССС). Її задача – цифровізувати процес оформлення допомоги для працівників соцзахисту населення, ЦНАПів та отримувачів. Відтак, зменшити кількість документів, які необхідні для оформлення виплат. А ще скоротити час від подачі заяви до нарахування коштів.

Ця інформаційна система вже довела свою ефективність. Наприкінці 2022-го до неї було внесено дані всіх людей, які вимушено тікали від війни. Через неї оформлювали не тільки статус ВПО, а й відповідну допомогу.

«Ця система реєстрації переселенців стала переможцем у категорії цифрова трансформація у Європі, – сказав заступник міністра соціальної політики України Костянтин Кошеленко. – Радий, що на шляху до розширення дистанційних сервісів ваша область з нами. Ми відкриті до пропозицій та зауважень. Бо до кінцевого одержувача допомог ви ближче. А для нас важливо, щоб люди були задоволені».

Минулоріч до цього програмного комплексу було внесено 6 соціальних виплат. По догляду за хворою дитиною, малозабезпеченим сім’ям та людям з інвалідністю. А також допомоги при усиновленні, одиноким матерям і на малечу під опікою. 

«Мешканці області цих категорій були внесені до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери. Через неї своєчасно отримують виплати. Щомісячно це майже 51 тис людей. Загалом на Дніпропетровщині допомогу від держави нараховують майже 1 млн громадян, серед яких і переселенці. Тож ми зацікавлені у вдосконаленні програмного забезпечення», – додала заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Над цим і працюватимуть цьогоріч команда Мінсоцполітики та відповідальні представники на місцях. Планують додати до ЄІССС ще 11 соцдопомог.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *