Рецепт дня: Корисний торт з вівсяних пластівців

Цей смаколик вдало підійде до вечірніх посиденьок із чаєм. Замість калорійних десертів запропонуйте гостям корисний торт. Готується він за особливим рецептом. Оскільки вівсяна каша завжди є у кожному домі, пара запасних упаковок пластівців завжди знайдеться на верхній полиці кухонної шафки. І цього разуїх доведеться пустити не за призначенням. 

Складові
Вівсяні пластівці 1,5 скл., Сир кисломолочний 200 г, Йогурт 2 ст. л., Молоко 0,5 скл., Яблоко 3 шт., Яйце 1 шт., Цукор 1 ч. л., Розпушувач 10 г, Кориця 0,5 ч.л., Родзинки 50 г, Волоські горіхи 80 г.

Приготування
1. Почнемо приготування торта з коржів. Великі вівсяні пластівці пересипте в миску і залийте молоком кімнатної температури. Залишіть їх розмокати на 20 хвилин. У цей час збийте сир блендером з йогуртом без добавок.

2. Яблука вимийте і очистіть від шкірки та серцевини. М’якуш наріжте невеликими шматочками.

3. Коли пластівці повністю розм’якнуть, додайте до них миску яблука. Також збийте інгредієнти блендером до однорідності. Потім введіть з цю масу яйця, цукор, розпушувач і корицю. Перемішайте до однорідної консистенції та залиште ще на 10 хвилин постояти. Тим часом промийте родзинки та залийте його окропом. Горіхи порубайте на дрібні шматочки та підсушіть на сухій сковороді.

4. Випікаємо коржі. На добре розігріту сковороду капніть трохи олії та вилийте ополовину вівсяного тіста. Розрівняйте його лопаткою і смажте по 3 хвилини з обох боків. З цієї кількості тіста вийде 5 коржів.

5. Формуємо торт. На тарілку поставте корж, змастіть сирною масою, посипте родзинками. На нього викладіть другий корж. Повторюйте процедуру, поки у вас не закінчаться коржі.
Тепер справа залишається за малим. Верхній корж та краї торта рекомендуємо змастити залишками сирної маси та посипати горішками. Готовий десерт приберіть у холодильник на 2 години для просочення. А потім нарізайте його на шматочки та подавайте страву до столу. Ваші рідні будуть у захваті від такого смачного та низькокалорійного доповнення до чаю!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *