Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Сирний кекс з маком

Сирний кекс з маком – випічка-виручалочка для лінивої господині. Якось приготувавши за цим рецептом, точно вирішите вивчити його напам’ять. Адже він значно спрощує життя не лише напередодні свят, а й будь-якого іншого сезону. Якщо не хочете купувати ласощі в магазині, а на домашні експерименти немає ні сил, ні бажання, приготуйте цей кекс!

Перед тим як приступати до готування, простежте, щоб були всі потрібні інгредієнти. Вони мають бути кімнатної температури (особливо вершкове масло). Також вам знадобиться кругла роз’ємна форма діаметром 18 см. Ця випічка ділиться на 8 порцій пристойного розміру.

складові
Сир 250 г, Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 210 г, Цукор 150 г, Вершкове масло 80 г, Розпушувач 10 г, Мак 50 г, Сіль 1 щіп., Білок 1 шт., Лимонний сік 1 ч. л., Цукрова пудра 4 ст.л.

Приготування
1. Розм’якшене вершкове масло із цукром перетріть вінчиком або міксером у глибокій мисці. Далі введіть у цю суміш 3 яйця. Добре перемішайте. Додаємо сир. Знову добре перемішайте міксером.

2. Окремо змішайте пшеничне борошно з розпушувачем щіпкою солі та ванільним цукром. Пересипте суху суміш у сирну масу. Туди ж відправте мак. Добре перемішайте інгредієнти. У вас має вийти досить густе тісто. До речі, у рецепті ви можете обійтися без маку, додавши замість нього на 30 г більше борошна. Або просто замініть цей інгредієнт, наприклад, шоколадною крихтою.

3. Тісто перекладіть у форму, відправте в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 1 годину. Також ви можете розфасувати тісто по дрібним формам. Тоді кекси запікаються швидше.
4. Поки готується кекс, приготуйте глазур. У чаші блендера збийте білок із лимонним соком та цукровою пудрою до стану твердих піків. Готовий кекс трохи остудіть, прикрасьте глазур’ю.
От і все! Такий кекс зазвичай готують на Великдень або просто так, щоб побалувати рідних смачною домашньою випічкою. Навіть без використання дріжджів кекс добре піднімається, стає м’яким та пружним. Рекомендуємо зберегти рецепт, щоб при нагоді скористатися ним!

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

41 хв. ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

1 годину ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

2 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

2 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

2 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

3 години ago