Зовсім скоро морози накриють Кам’янське: коли чекати різкої зміни погоди

В Україні від 15 лютого варто очікувати різкої зміни погоди після потепління. Морози повернуться і до Кам’янського.

Про це виданню “Телеграф” повідомив синоптик Ігор  Кібальчич.

За його даними, виникне великий блокуючий антициклон із центром над Середньою Волгою і максимальним тиском близько 790 – 794 мм рт.ст. Поступово його вплив пошириться і на нашу країну, яка опиниться на його західній та південно-західній периферії.

“Оскільки антициклон сформується над холодною підстилаючою поверхнею, то в його межах циркулюватиме морозне повітря і завдяки стійким східним вітрам, пориви якого в Приазов’ї, на Донбасі та в Криму досягатимуть 15 – 17 м/с, цей холод досить швидко досягне території нашої країни”, – зазначив він.

Похолодання розпочнеться з північних та східних областей, а найменше торкнеться західної частини та Одеської області. Проте температура повітря вже 16 -18 лютого знизиться на Слобожанщині до -8…-13 °С вночі та до -3…-8 °С у денний час.

Поступово до 20 лютого морози охоплять всю територію України, а середньодобові значення температури виявляться нижчими за кліматичну норму на 3 – 6 °С.

Так у Кам’янському ще з 13 по 15 лютого збережеться тепла погода, до +7… +11 градусів вдень. Очікуються значні опади у вигляді дощу. Проте ввечері 15 лютого температура почне знижуватися, і вночі сягне -1 та дощ перейде у сніг.

16 лютого протягом дня йтиме сніг. Денна температура -5 градусів, вночі трохи знизиться до -7 градусів.

17 лютого буде хмарно з проясненням. Вночі -5…-7, вдень -3 градуси.

У неділю 18 лютого вночі йтиме невеликий сніг, вдень стовпчик термометра зупиниться на позначці -1.

Починаючи з наступного тижня у Кам’янському температура повітря трохи підвищиться, проте вночі пануватимуть морози до -5.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *