У Кам’янському районі чоловік викрав гроші з картки знайомого

За вчинення злочину поліцейські Жовтих Вод встановили 45-річного містянина. З фінансового рахунку потерпілого підозрюваний викрав понад 56 тисяч гривень.

З’ясувалося, що чоловік перебував в гостях у підозрюваного, де забув свій гаджет. Зловмисник скористався ситуацією та, змінивши пін-код мобільного застосунку, здійснив перекази на власні рахунки. Згодом гроші витратив, а телефон залишив собі. Під час слідчих дій правоохоронці встановили, що до крадіжки причетний 45-річний знайомий чоловіка.

За погодженням з Жовтоводською окружною прокуратурою йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) та ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Поліцейські нагадують громадянам про необхідність дбати про захист своїх гаджетів та мобільних застосунків:

– вчасно оновлюйте мобільні застосунки та обов’язково встановіть секретний код для розблокування вашого ґаджета;

– користуючись банківським додатком на мобільному пристрої, створіть складний пароль;

– встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою пла-тіжною карткою, особливо якщо користуєтеся безконтактною оплатою;

– якщо ви втратили свій телефон або по вашій картці проходять підозрілі транзакції – негайно заблокуйте картку, доступ до Інтернет-банкінгу та повідомте про це в банківську установу, та до поліції.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *