Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Польські перогі з картоплею та сиром

Перогі – традиційна польська страва, яку готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські перогі з картоплею та сиром.

Таку страву в Польщі готують по-різному: одні варять вироби із тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олії та вершкового масла. У будь-якому випадку виходить суперсмачно.

Для наповнення вареничків по-польськи радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. З цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для перогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.

Складові
Пшеничне борошно 1 кг, Вершкове масло 50 г, Картопля 750 г, Сир 250 г , Цибуля 360 г ,Соняшникова олія 60 г ,Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре, використовуючи товкачик. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої картоплі сир. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо овоч на розігрітій сковороді зі олією до золотистості. Даємо йому повністю охолонути.

3. Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
4. Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку солі.
5 . Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури. Формуємо з тіста ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи перогі.

6. Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.
Наріжте кубиками сало, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогамі, щоб ваша вечеря пройшла як по маслу.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

51 хв. ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

5 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

5 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

6 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

6 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

6 години ago