Рецепт дня: Салат зі смаженою куркою та кукурудзою

До складу більшості салатів входить саме відварене м’ясо. Це стосується всіх видів (яловичини, курки, свинини). Але сьогодні ми поговоримо про те, як смачно приготувати салат зі смаженою куркою та кукурудзою. У чому переваги такого м’яса над відвареним?

Давайте будемо чесні. Відварити куряче філе так, щоб воно вийшло справді соковитим, — досить важке завдання. Найчастіше таке м’ясо виходить сухим. Цього не станеться, якщо обсмажити курку на сковороді. Спочатку готуйте її на великому вогні. Коли у м’яса з’явиться золотиста скоринка, зменшіть нагрівання. Цей рум’янець вкаже на те, що сік запечатаний усередині м’яса. Також не перетримайте філе на сковороді, інакше воно буде твердим.

Ви можете вибирати будь-який спосіб нарізки основних інгредієнтів. Вам не до вподоби соломка? У цьому випадку можете нарізати твердий сир і огірок невеликими кубиками (як і яйця).

Складові
Куряче філе 300 г ,Твердий сир 150 г, Консервована кукурудза 100 г, Яйце 4 шт. , Огірки 2 шт., Часник 2 зуб., Сметана 1,5 ст. л., Майонез 2 ст. л., Сіль до смаку.

Приготування
1. Промиваємо куряче філе. Нарізаємо кубиками. Обсмажуємо курку на розігрітій сковороді зі олією. Додаємо мелену паприку, сіль та чорний перець. Перемішуємо. Тримаємо курку на середньому вогні до готовності.

2. Нарізаємо твердий сир невеликою соломкою. Промиваємо огірок. Обсушуємо його за допомогою паперових рушників. Нарізаємо огірок такою ж соломкою, як і сир.

3. Відварюємо яйця, знімаємо шкаралупу. Нарізаємо кубиками яйця. Зливаємо з консервованої кукурудзи рідину.

4. У глибоку ємність викладаємо нарізані соломкою твердий сир та свіжий огірок. Додаємо консервовану кукурудзу та відварені яйця.
5. Зливаємо зайву олію з обсмаженої курки. Викладаємо м’ясо в миску до з’єднаних інгредієнтів.
6. Робимо заправку. У невеликій ємності з’єднуємо майонез та густу сметану. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник до сметани та майонезу. Перемішуємо до однорідності.

7. Заправляємо компоненти салату часниковою сумішшю. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Акуратно перемішуємо усі інгредієнти.

За бажання ви можете зробити цю страву ще більш пікантною. Для цього візьміть половину цибулини. Замаринуйте її в оцті та невеликій кількості гарячої води. Додайте цукор та сіль. Через 15 хвилин відіжміть мариновану цибулю і додайте її в салат з курочкою та кукурудзою.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *