Рецепт дня: Тушкований хек з овочами

Кожна дбайлива мати намагаєть робити меню своїх домочадців максимально різноманітним. Щоб 7 днів поспіль не їсти одне м’ясо на обід, варто урізноманітнити раціон стравами з риби. На випадок екстреної нестачі часуможна приготувати тушкований хек з овочами. Ця страва не тільки смачна, але й готується дуже швидко.

Насправді для цього рецепту підійде філе будь-якої білої риби. Наприклад, минтаю, хека чи тріски. Як ви зрозуміли, весь секрет смаку не в м’ясі, а в томатному соусі з овочами. Якщо оцінити список продуктів, можна зробити висновок, що страва виходить дуже ощадливою.

Складові
Філе білої риби 0,9 кг, Цибуля 300 г, Морква 300 г, Вода 350 мл, Томатна паста 100 г, Італійські трави 0,5 ч. л., Олія соняшникова 3 ст. л.

Приготування
1. Рибне філе повністю розморозьте та дайте стекти рідини. Наріжте м’ясо середніми шматочками. Очистіть овочі. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, а моркву натріть на великій тертці.

2. На добре розігрітій олії протушкуйте до прозорості цибулю. Через 2 хвилини додайте до неї моркву. Тушкуйте ще хвилину, помішуючи. Далі введіть у засмажку томатну пасту. Посоліть і поперчіть все, додайте спеції та воду. Перемішайте соус і викладіть у нього шматочки риби. Накрийте кришкою сковороду і тушкуйте філе в соусі на середньому вогні близько 30 хвилин (до готовності). Час також залежить від товщини шматочків.

Страва готова! Подавайте рибу із будь-яким гарніром, щедро поливаючи її маринадом. Хек у соусі відмінно поєднується з картопляним пюре та рисовою кашею. Соковита та ніжна рибка в ароматній томатній заправці, приготована таким способом, гарна і сама по собі. Її можна подавати як у гарячому, так і у холодному вигляді. Готуйте із задоволенням.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *