Чи бувало у вас таке, що після Великодня залишалося багато покупної паски і її доводилося потім пускати на солодкі ранкові грінки? Цього не станеться з домашньою святковою випічкою. Якщо ви приготуєте шоколадний кекс, від нього навіть крихти не залишиться.
Перевага такої випічки в тому, що вона гарна як до буденного чаювання, так і до свята. Якщо ви вирішили спекти такий кекс на Великдень, обов’язково використовуйте форму для паски. А в кінці приготування не забудьте прикрасити десерт кондитерською посипкою.
Така випічка вийде дуже пишною та повітряною навіть без використання дріжджів. Підігрійте кефір і розчиніть у ньому харчову соду. Коли ці інгредієнти вступлять у реакцію і побачите появу безлічі бульбашок, переходьте до наступного етапу приготування вдалого тіста.
Складові
Пшеничне борошно 330 г, Кефір 300 мл, Цукор 150 г, Сода 1 ч. л., Вершкове масло 100 г, Какао-порошок 50 г, Сіль1 дрібка., Грецькі горіхи за смаком, Цукати 20 г, Молочний шоколад за смаком.
Приготування
1. У миску вливаємо теплий кефір. Всипаємо харчову соду. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.
2. В окрему ємність просіюємо пшеничне борошно та какао-порошок. Всипаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо. Розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо його до з’єднаних сухих інгредієнтів. Перемішуємо все за допомогою вінчика.
3. Вливаємо в шоколадну масу кефірну суміш, яка почала сильно пузиритися. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.
4. Підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Подрібнюємо їх. Додаємо горіхи, цукати та шматочки шоколаду в густе тісто, знову все перемішуємо.
5. Форми для паски наповнюємо шоколадним тістом приблизно на половину. Викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Перевірте готовність великодніх кексів зубочисткою. Після полийте їх верхівки розтопленим шоколадом. Прикрасьте апетитні шапочки десерту кондитерською посипкою. Потім залиште великодні кекси до повного застигання шоколаду на кухні. Смачна випічка готова!