Рецепт дня: Шоколадний великодній кекс

Чи бувало у вас таке, що після Великодня залишалося багато покупної паски і її доводилося потім пускати на солодкі ранкові грінки? Цього не станеться з домашньою святковою випічкою. Якщо ви приготуєте шоколадний кекс, від нього навіть крихти не залишиться.

Перевага такої випічки в тому, що вона гарна як до буденного чаювання, так і до свята. Якщо ви вирішили спекти такий кекс на Великдень, обов’язково використовуйте форму для паски. А в кінці приготування не забудьте прикрасити десерт кондитерською посипкою.

Така випічка вийде дуже пишною та повітряною навіть без використання дріжджів. Підігрійте кефір і розчиніть у ньому харчову соду. Коли ці інгредієнти вступлять у реакцію і побачите появу безлічі бульбашок, переходьте до наступного етапу приготування вдалого тіста.

Складові
Пшеничне борошно 330 г, Кефір 300 мл, Цукор 150 г, Сода 1 ч. л., Вершкове масло 100 г, Какао-порошок 50 г, Сіль1 дрібка., Грецькі горіхи за смаком, Цукати 20 г, Молочний шоколад за смаком.

Приготування
1. У миску вливаємо теплий кефір. Всипаємо харчову соду. Добре перемішуємо. Залишаємо суміш на 10 хвилин при кімнатній температурі.

2. В окрему ємність просіюємо пшеничне борошно та какао-порошок. Всипаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо. Розтоплюємо вершкове масло. Вливаємо його до з’єднаних сухих інгредієнтів. Перемішуємо все за допомогою вінчика.

3. Вливаємо в шоколадну масу кефірну суміш, яка почала сильно пузиритися. Перемішуємо усі інгредієнти до однорідної маси.

4. Підсушуємо волоські горіхи на сковороді. Подрібнюємо їх. Додаємо горіхи, цукати та шматочки шоколаду в густе тісто, знову все перемішуємо.
5. Форми для паски наповнюємо шоколадним тістом приблизно на половину. Викладаємо їх на лист і відправляємо в розігріту до 170 градусів духовку на 30-40 хвилин.

Перевірте готовність великодніх кексів зубочисткою. Після полийте їх верхівки розтопленим шоколадом. Прикрасьте апетитні шапочки десерту кондитерською посипкою. Потім залиште великодні кекси до повного застигання шоколаду на кухні. Смачна випічка готова!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *