Рецепт дня: Салат “Білий”

Наприкінці зими кожен відчуває на собі ознаки авітамінозу: занепад сил, млявість, відсутність настрою. Здавалося б, настав час бігти до аптеки за дорогою упаковкою вітамінних добавок. Але ж боротися із симптомами можна й народними методами. Введіть до раціону багато овочів та фруктів, включаючи салат «Білий» на кожен день. Корисну закуску самкуватимете із задоволенням.

Це не той капустяний салат, яким «давляться» жінки, що прагнуть схуднути напередодні весни. Він досить ситний і поживний, з пікантним смаком та хрусткою текстурою. «Білим» люблять ласувати і діти, і чоловік. Заготовляти його багато немає сенсу, оскільки простіше нарізати перед самою подачею до столу. За 15 хвилин упорається кожен.

Для приготування цієї закуски підійде як свіжа, так і торішня капуста. Насправді можете взяти навіть пекінську чи айсберг. Але найдешевше виходить із звичайної білокачанної. Також вам знадобиться морквина та одна копчена куряча грудка. Втім, подробиці побачите далі.

Складові
Капуста білокачанна 300 г, Сіль 1 щіп., Майонез за смаком, Морква 1 шт., Копчена куряча грудка 200 г.

Приготування
1. Чверть качана капусти дрібно наріжте, відіжміть її руками і пересипте сіллю. Перекладіть капусті у глибокий салатник. Моркву натріть на великій тертці і відправте до капусти.

2. Копчену курячу грудку наріжте настільки дрібно, наскільки це можливо. Жорстку шкірку бажано не використовувати. Пересипте філе до капусти та моркви. Заправте все майонезом і ретельно перемішайте.
Ось і весь рецепт. За бажанням додайте в салат рубану зелень: петрушку, кріп або кінзу. Спеції також вітаються. Можна додати по щіпці меленого перцю та гірчиці. Якщо хочете зробити закуску легшою, замініть майонез сметаною або розбавте навпіл. Цю смачну і досить бюджетну страву реально готувати щодня без істотних витрат часу та зусиль!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *