Рецепт дня: Вівсяний пиріг з бананом

Приготуйте до чаю шикарний вівсяний пиріг з бананом і какао, який має яскравий шоколадний смак. Незважаючи на те, що ні грама цукру до його складу не входить, виходить така страва досить солодкою.

Також для приготування цієї домашньої випічки вам не знадобиться пшеничне борошно. З його функцією чудово впораються вівсяні пластівці, попередньо замочені у молоці. Така корисна заміна борошна – це просто відмінний варіант.

Ви можете приготувати цей шоколадний десерт не тільки з банановим пюре, а й зі свіжим яблуком, нарізаним дрібним кубиком. Цей фрукт буде дуже доречним. Завдяки йому випічка з вівсяного тіста вийде трохи вологою. Так ви її точно не пересушите в духовці. До того ж, за допомогою такого додаткового інгредієнта вам вдасться зробити цей десерт ще смачнішим.

Складові
Вівсяні пластівці 120 г, Банан 2 шт., Молоко 240 мл, Розпушувач 6 г, Ваніль 2 щіп., Яйце 2 шт., Какао-порошок 30 г.

Приготування
1. У глибоку миску всипаємо вівсяні пластівці. Заливаємо їх гарячим молоком. Добре перемішуємо. Накриваємо миску. Залишаємо при кімнатній температурі на 15 хвилин.

2. Очищаємо банани від шкірки. Поміщаємо в окрему ємність. Розминаємо банани виделкою або подрібнюємо за допомогою товкача для картоплі до отримання однорідного пюре. Вбиваємо до фруктової маси яйця. Перемішуємо все, використовуючи ручний віничок. Всипаємо какао-порошок.

3. Додаємо в шоколадну суміш розпушувач для тіста та ванілін. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.
4. Додаємо в отриману масу замочені в молоці вівсяні пластівці. Ретельно перемішуємо.
5. Виливаємо готове тісто у форму для випікання, застелену пергаментом. Рівняємо його. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духову шафу на 30 хвилин.

Після того, як шоколадний пиріг охолоне, ви можете покрити його кавовою сумішшю. Для цього всипте в глибоку ємність 130 г цукрової пудри. Додати 1 ч. л. кавових зерен дрібного помелу і влийте 30 мл міцної кави (остиглої). Перемішайте все віничком до однорідності. Полийте пиріг кавовим сиропом. Поступово його розподіліть у процесі. За бажанням посипте верх випічки рубаними горіхами. А через 20 хвилин уже можна буде куштувати, який же на смак цей чарівний вівсяний пиріг.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *