Якщо ви не любите, коли відчувається цибуля у м’ясній начинці, можете її пропустити через м’ясорубку, а не нарізати ножем. Тоді навіть вибагливі дітлахи не зможуть зрозуміти, що в пиріжках є цей овоч. Зате фарш із подрібненою цибулею вийде шалено соковитим.
Щоб замісити найвдаліше тісто для такої випічки, ні молоко, ні кефір не знадобляться. Готуємо дріжджову основу для пиріжків на теплому картопляному відварі. Таке тісто буде м’яким та підатливим. Просто ідеально!
Складові
Пшеничне борошно 530 г, Дрожжі 15 г, Цукор 1 ст. л., Сіль 1,5 ч. л., Картопля 300 г, Свинячий фарш 200 г, Цибуля 1 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Паприка 0,25 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком. Яєчний жовток 1 шт.
Приготування
1. Очищаємо картоплю. Нарізаємо її на шматочки однакового розміру. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо її водою. Відварюємо овоч до готовності.
2. Виливаємо рідину з каструлі. Залишаємо окремо у чашці 300 мл картопляного відвару. Коли він трохи охолоне, додаємо до нього 0,5 ч. л. солі та цукор. Всипаємо пресовані дріжджі. Добре перемішуємо. Додаємо до теплого картопляного відвару соняшникову олію. Всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Поміщаємо його в миску. Накриваємо рушником і прибираємо в тепло на 1 годину.
3. Готуємо начинку. Розминаємо відварену картоплю до стану пюре, використовуючи товкачик. Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. З’єднуємо картоплю, зелень, сіль та чорний перець. Перемішуємо до однорідності.
4. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. З’єднуємо цибулю та свинячий фарш у глибокій мисці. Додаємо сіль, перець та мелену паприку. Ретельно перемішуємо.
5. Обминаємо тісто. Формуємо із нього ковбаску. Поділяємо її на 15 шматочків однакового розміру. Скачуємо їх у кульки. Кожну заготовку розкочуємо в коржик.
6. Викладаємо на круглий пласт тіста 1 ч. л. м’ясної начинки. Поступово його розподіляємо, не доходячи до країв. Зверху поміщаємо кульку з картопляного пюре. Піднімаємо краї тіста і защипуємо їх, роблячи пиріжки округлої форми.
7. Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього пиріжки швом донизу. Збиваємо яєчний жовток виделкою. Змащуємо ним заготовки. Відправляємо лист в розігріту до 170 градусів духову шафу на 35-40 хвилин.
Для декору такої ароматної випічки візьміть жменю гарбузового насіння. Прикрасьте за його допомогою верхівки пиріжків. І лише потім відправляйте їх у духовку. Ну хіба ця чарівна закуска із соковитим м’ясом та ніжною картоплею не ідеальна?
У Кривому Розі поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 36-річному чоловіку. Під час…
Управління молоді та спорту Кам’янської міської ради запрошує активну молодь віком від 14 до 35…
Цьому романтичному трилеру дуже пасує легкий хелловінський настрій. Бо там перемішалися таємні помисли й містифікації, кохання…
26 жовтня о 16:00 на базі Камʼянського фахового музичного коледжу імені Мирослава Скорика відбудеться концерт-презентація…
Як повідомлялося раніше, цього тижня дорожня служба розпочала ремонт тротуару на вулиці Героїв Рятувальників (Москворецькій).…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 10.10.2025 по 16.10.2025 було…