У Дніпрі невідомі порізали прапор України

У середмісті Дніпра на «Алеї пошани» невідомі порізали прапор України.

Про це повідомляє Відкритий з місця подій.

Інцидент стався у ніч проти 26 лютого на проспекті Дмитра Яворницького. Зловмисники понівечили банер «Алея пошани», а також порізали державний стяг. Факт хуліганства зафіксували співробітники патрульної поліції. Родини загиблих та військових вимагають від правоохоронців знайти винуватців.

Згідно з чинним законодавством, публічна наруга над державним Прапором України карається штрафом від 1 000 до 4 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 17 000 до 68 000 гривень); арештом на строк до 6 місяців або позбавленням волі на строк до 3 років. Нагадаємо, що стаття 20 Конституції України визначає, що державними символами України є державний прапор України, державний герб України та державний гімн України. Державний Прапор України – це стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Раніше навпроти міської ради у Дніпрі 15 лютого невідомі зрізали банер “Алея пошани”, який присвячений полеглим українським захисникам, на проспекті Дмитра Яворницького у Дніпрі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *