Рецепт дня: Капуста з морквою по-корейськи

Коли комора зайнята іншими заготовками, радимо приступати до маринування хрусткої капусти за цим рецептом. Адже її можна зберігати за кімнатної температури. Чим ще хороша капуста з морквою по-корейськи, приготовлена своїми руками? Варто зазначити, що така закуска завжди доречна. Її можна подавати як до буденної вечері, так і до святкового застілля. Для любителів пікантних пряних страв немає кращої заготівлі, ніж ця. Дуже вже ароматною і в міру гостренькою вона виходить.

Дотримуючись пропорцій, зазначених у рецепті, ви зможете закрити трилітрову банку вітамінної та надзвичайно смачної закуски. Головне – займіться її стерилізацією заздалегідь. Для цього можете використовувати будь-який зручний для вас спосіб. Після того, як ви простерилізуєте банку за допомогою пари або духовки, переходьте до етапу її наповнення.

Складові
Капуста білокачанна 1,5 кг, Морква 2 шт., Часник 5 зуб., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 10 шт., Вода 1,2 л, сіль 2 ст. л., Цукор 3 ст. л., Приправа для моркви по-корейськи 1 ст. л., Оцет 5 ст. л.

Приготування
1. Видаляємо верхнє листя капусти і качан. Нарізаємо овоч великими квадратиками.

2. Очищаємо моркву від шкірки. Натираємо її на тертці для моркви по-корейськи. Очищаємо часник. На дно стерилізованої банки поміщаємо горошинки чорного перцю та лаврове листя. Потім викладаємо часник.

3. Далі у банку поміщаємо шар капусти. Потім викладаємо моркву. Чергуємо таким чином шари, доки не закінчаться овочі.

4. Заливаємо вміст банки окропом. Прикриваємо її кришкою. Обгортаємо банку рушником для кращого прогріву овочів. Залишаємо на 10 хвилин при кімнатній температурі.
5. Готуємо розсіл. У каструлю вливаємо воду. Всипаємо цукор, сіль, а також приправу для моркви по-корейськи. Добре перемішуємо.

6. Відправляємо каструлю на вогонь. Доводимо її вміст до кипіння. Після цього додаємо столовий оцет. Все перемішуємо та прибираємо каструлю з плити.

7. Виливаємо із банки рідину. Заливаємо її вміст киплячим розсолом. Щільно закриваємо банку кришкою. Перевертаємо ємність з овочами догори дном. Укутуємо її пледом. Залишаємо на кухні до повного охолодження.

Сильний хрускіт, велика користь і фантастична пряність – все про цю вітамінну заготівлю. Не шаткуйте капусту класичним способом, а наріжте її квадратиками, щоб зробити шикарну закуску. Повірте, така ароматна заготівля стане однією з найулюбленіших у вашому будинку.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *