У ЦНАПах Кам’янського планують розширити кількість послуг

Про це розповіла начальниця Кам’янського ЦНАПу Марина Гурська під час отримання оргтехніки від міжнародних партнерів в обласній військовій адміністрації. 

Дніпропетровщина отримала від міжнародних партнерів понад 100 планшетів і ноутбуків. Гаджети – у підмогу адміністраторам ЦНАПів. Вони полегшать роботу з людьми, які мають порушення слуху.

Планшети придбав міжнародний гуманітарний проєкт CORE. Ноутбуки надала Німеччина.

«Впевнений, завдяки такій допомозі наші ЦНАПи стануть ще більш безбар’єрними. Адже всі отримали сучасну техніку для роботи з людьми, які мають порушення слуху. Щиро вдячний благодійникам, які долучились. А також Регіональному офісу міжнародного співробітництва. Завдяки співпраці домовленості переросли у реальні справи», – наголосив заступник начальника Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

На пристрої встановлять спеціальний сервіс.

Там у режимі онлайн перекладачі жестовою мовою. Вони допомагатимуть спілкуватися адміністраторам і відвідувачам із порушеннями слуху.

«Наші адміністратори проходили навчання з жестової мови. Там все ж краще, коли до перекладу будуть долучатися професіонали. До ЦНАПу час від часу звертаються люди в порушеннями слуху. Зазвичай вони приходять із супроводжуючими. Тепер же зможуть робити це самостійно», – розповів керівник Павлоградського ЦНАПу Ігор Ілющенко.

Начальниця Кам’янського ЦНАПу Марина Гурська розповіла про плани розшити кількість послуг. Найближчим часом, каже, їх вже буде 638.

«Ми вже багато років працюємо над безбар’єрністю. До нас навіть приїжджали експерти й дали високу оцінку», – зазначила начальниця Кам’янського ЦНАПу Марина Гурська.

Налагоджувати зв’язки з іноземними партнерами допомагає Регіональний офіс міжнародного співробітництва. Така платформа – ініціатива Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *