Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочевий суп із яйцями

Навіть без м’яса може вийти дуже навариста і смачна перша страва. Бюджетний овочевий суп із яйцями під промовистою назвою «Тиждень до зарплати» тому доказ. До його складу не входить жодного грама м’яса. Під час приготування такої страви використовують лише сухий курячий бульйон.

Вищезгаданий інгредієнт ви можете замінити і натуральною добавкою. Одного кубика вистачить на цілу каструлю ароматного супу. Так як у цій страві відсутні шматочки м’яса або грибів, не слід натирати моркву та цибулю на тертці. Найкраще нарізати їх невеликими кубиками. Завдяки цьому суп тільки виграє, адже він не буде схожим на простий бульйон із картоплею.

Складові
Картопля 250 г, Морква 100 г, Цибуля 70 г, Яйце 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 30 г, Кріп 0,25 пуч., Часник 1 зуб., Курячий бульйон 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її маленьким кубиком. Очищаємо моркву та цибулю. Нарізаємо їх дрібним кубиком.

2. Розігріваємо каструлю з олією. Викладаємо в неї картоплю, цибулю та моркву. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

3. Заливаємо овочі чистою водою. Додаємо лавровий лист та сухий курячий бульйон. Всипаємо мелену паприку. Добре все перемішуємо.

4. Додаємо в каструлю сіль та чорний мелений перець за смаком. Знову перемішуємо. Варимо бульйон з овочами протягом 15 хвилин.
5. Поміщаємо курячі яйця в окрему каструлю. Заливаємо їх водою. Відварюємо яйця круто (протягом 10 хвилин після закипання). Очищаємо їх. Нарізаємо яйця дрібним кубиком.
6. Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо сир та часник у каструлю. Перемішуємо та варимо ще 5 хвилин.

7. Дрібно нарізаємо кріп. Додаємо зелень та відварені яйця в суп. Знову все перемішуємо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Завдяки багатому смаку такого бюджетного супчика ваші рідні навіть не звернуть увагу на те, що в ньому немає м’яса. Розлетиться така ароматна і зігріваюча страва дуже швидко. Збережіть цей простий рецепт смачного та ситного обіду, який за потреби послужить паличкою-виручалочкою.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

4 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

5 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

5 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

6 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

6 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

7 години ago