Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочевий суп із яйцями

Навіть без м’яса може вийти дуже навариста і смачна перша страва. Бюджетний овочевий суп із яйцями під промовистою назвою «Тиждень до зарплати» тому доказ. До його складу не входить жодного грама м’яса. Під час приготування такої страви використовують лише сухий курячий бульйон.

Вищезгаданий інгредієнт ви можете замінити і натуральною добавкою. Одного кубика вистачить на цілу каструлю ароматного супу. Так як у цій страві відсутні шматочки м’яса або грибів, не слід натирати моркву та цибулю на тертці. Найкраще нарізати їх невеликими кубиками. Завдяки цьому суп тільки виграє, адже він не буде схожим на простий бульйон із картоплею.

Складові
Картопля 250 г, Морква 100 г, Цибуля 70 г, Яйце 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 30 г, Кріп 0,25 пуч., Часник 1 зуб., Курячий бульйон 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її маленьким кубиком. Очищаємо моркву та цибулю. Нарізаємо їх дрібним кубиком.

2. Розігріваємо каструлю з олією. Викладаємо в неї картоплю, цибулю та моркву. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

3. Заливаємо овочі чистою водою. Додаємо лавровий лист та сухий курячий бульйон. Всипаємо мелену паприку. Добре все перемішуємо.

4. Додаємо в каструлю сіль та чорний мелений перець за смаком. Знову перемішуємо. Варимо бульйон з овочами протягом 15 хвилин.
5. Поміщаємо курячі яйця в окрему каструлю. Заливаємо їх водою. Відварюємо яйця круто (протягом 10 хвилин після закипання). Очищаємо їх. Нарізаємо яйця дрібним кубиком.
6. Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо сир та часник у каструлю. Перемішуємо та варимо ще 5 хвилин.

7. Дрібно нарізаємо кріп. Додаємо зелень та відварені яйця в суп. Знову все перемішуємо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Завдяки багатому смаку такого бюджетного супчика ваші рідні навіть не звернуть увагу на те, що в ньому немає м’яса. Розлетиться така ароматна і зігріваюча страва дуже швидко. Збережіть цей простий рецепт смачного та ситного обіду, який за потреби послужить паличкою-виручалочкою.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

7 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

8 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

9 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

9 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

10 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

10 години ago