Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочевий суп із яйцями

Навіть без м’яса може вийти дуже навариста і смачна перша страва. Бюджетний овочевий суп із яйцями під промовистою назвою «Тиждень до зарплати» тому доказ. До його складу не входить жодного грама м’яса. Під час приготування такої страви використовують лише сухий курячий бульйон.

Вищезгаданий інгредієнт ви можете замінити і натуральною добавкою. Одного кубика вистачить на цілу каструлю ароматного супу. Так як у цій страві відсутні шматочки м’яса або грибів, не слід натирати моркву та цибулю на тертці. Найкраще нарізати їх невеликими кубиками. Завдяки цьому суп тільки виграє, адже він не буде схожим на простий бульйон із картоплею.

Складові
Картопля 250 г, Морква 100 г, Цибуля 70 г, Яйце 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 30 г, Кріп 0,25 пуч., Часник 1 зуб., Курячий бульйон 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її маленьким кубиком. Очищаємо моркву та цибулю. Нарізаємо їх дрібним кубиком.

2. Розігріваємо каструлю з олією. Викладаємо в неї картоплю, цибулю та моркву. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

3. Заливаємо овочі чистою водою. Додаємо лавровий лист та сухий курячий бульйон. Всипаємо мелену паприку. Добре все перемішуємо.

4. Додаємо в каструлю сіль та чорний мелений перець за смаком. Знову перемішуємо. Варимо бульйон з овочами протягом 15 хвилин.
5. Поміщаємо курячі яйця в окрему каструлю. Заливаємо їх водою. Відварюємо яйця круто (протягом 10 хвилин після закипання). Очищаємо їх. Нарізаємо яйця дрібним кубиком.
6. Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо сир та часник у каструлю. Перемішуємо та варимо ще 5 хвилин.

7. Дрібно нарізаємо кріп. Додаємо зелень та відварені яйця в суп. Знову все перемішуємо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Завдяки багатому смаку такого бюджетного супчика ваші рідні навіть не звернуть увагу на те, що в ньому немає м’яса. Розлетиться така ароматна і зігріваюча страва дуже швидко. Збережіть цей простий рецепт смачного та ситного обіду, який за потреби послужить паличкою-виручалочкою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському до нагоди ювілея мешканцям ОСББ “Юність 39” подарували альтанку

Сьогодні виповнюється 50 років з дня введення в експлуатацію будинку по вулиці Олени Пчілки, 39,…

9 години ago

Мер Кам’янського відвідав навчальний осередок, де впроваджується програма предмета «Захист України»

Мер Кам'янського разом із начальником Кам’янської районної військової адміністрації Олегом Гапічем відвідали один із навчальних…

12 години ago

На Дніпропетровщині ревнивець убив односельця

Поліцейські Синельниківського районного управління затримали зловмисника який через ревнощі позбавив життя односельця. Під час сумісного…

13 години ago

У гімназіях і ліцеях Кам’янського триває будівництво нових бомбосховищ та ремонт укриттів (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Продовжуємо покращувати стан укриттів у наших навчальних закладах.…

13 години ago

У Дніпрі судитимуть дебошира

У Дніпрі судитимуть місцевого мешканця за побиття та шахрайство: дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували…

13 години ago

Поліцейські Кам’янського долучилися до донорства крові

Зібрана кров поповнить запаси банку крові та допоможе врятувати не одне життя. 19 та 20…

14 години ago