Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Овочевий суп із яйцями

Навіть без м’яса може вийти дуже навариста і смачна перша страва. Бюджетний овочевий суп із яйцями під промовистою назвою «Тиждень до зарплати» тому доказ. До його складу не входить жодного грама м’яса. Під час приготування такої страви використовують лише сухий курячий бульйон.

Вищезгаданий інгредієнт ви можете замінити і натуральною добавкою. Одного кубика вистачить на цілу каструлю ароматного супу. Так як у цій страві відсутні шматочки м’яса або грибів, не слід натирати моркву та цибулю на тертці. Найкраще нарізати їх невеликими кубиками. Завдяки цьому суп тільки виграє, адже він не буде схожим на простий бульйон із картоплею.

Складові
Картопля 250 г, Морква 100 г, Цибуля 70 г, Яйце 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 30 г, Кріп 0,25 пуч., Часник 1 зуб., Курячий бульйон 0,5 ч. л., Паприка 0,5 ч. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її маленьким кубиком. Очищаємо моркву та цибулю. Нарізаємо їх дрібним кубиком.

2. Розігріваємо каструлю з олією. Викладаємо в неї картоплю, цибулю та моркву. Обсмажуємо їх протягом 5 хвилин, не забуваючи помішувати.

3. Заливаємо овочі чистою водою. Додаємо лавровий лист та сухий курячий бульйон. Всипаємо мелену паприку. Добре все перемішуємо.

4. Додаємо в каструлю сіль та чорний мелений перець за смаком. Знову перемішуємо. Варимо бульйон з овочами протягом 15 хвилин.
5. Поміщаємо курячі яйця в окрему каструлю. Заливаємо їх водою. Відварюємо яйця круто (протягом 10 хвилин після закипання). Очищаємо їх. Нарізаємо яйця дрібним кубиком.
6. Натираємо на тертці із дрібними отворами твердий сир. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо сир та часник у каструлю. Перемішуємо та варимо ще 5 хвилин.

7. Дрібно нарізаємо кріп. Додаємо зелень та відварені яйця в суп. Знову все перемішуємо. Через 5 хвилин вимикаємо вогонь.

Завдяки багатому смаку такого бюджетного супчика ваші рідні навіть не звернуть увагу на те, що в ньому немає м’яса. Розлетиться така ароматна і зігріваюча страва дуже швидко. Збережіть цей простий рецепт смачного та ситного обіду, який за потреби послужить паличкою-виручалочкою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

1 годину ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

4 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

4 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

5 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

5 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

6 години ago