Дніпропетровщина – серед лідерів України з поповнення бюджету від оренди держмайна

Дніпропетровщина – в трійці національних лідерів з поповнення бюджету від оренди державних активів. Тільки за минулий рік – понад 99 млн грн. Про це стало відомо під час брифінгу в ОВА. 

«Є можливість орендувати як маленькі площі під розміщення платіжного термінала чи кавового автомата, так і великі об’єкти. Все приміщення або лише окрему його частину. Доступні їдальні, склади, автомийки, майстерні, котельні, дахи, єдині майнові комплекси держпідприємств і багато іншого», – заначила начальниця Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Ганна Камлик.

Вона підкреслила: оренда – це можливість розвитку малого бізнесу, який у війну потребує підтримки. Політика в роботі зараз гнучка. Спрощена процедура передачі державного майна в оренду, вдвічі скорочені стартові внески, запроваджені знижки та можливість підписати онлайн-договір.

«Багатьом українцям довелось змінити місце проживання, втративши роботу чи бізнес. Власну справу можна запустити «з нуля». Для цього – зробити мінімальні інвестиції в оренду приміщення», – сказала Ганна Камлик.

Детальна інформація про об᾽єкти оренди – на orenda.gov.ua.

Торік від оренди державних активів до бюджету надійшло 766 млн грн. Загальна площа нерухомості, яку зараз винаймають, майже 8 млн кв м. Кількість діючих договорів – понад 14 тис.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *