На Дніпропетровщині викрили ворожих агітаторів

Співробітники СБУ викрили двох мешканців Дніпропетровської області на прокремлівській пропаганді.

Агітатори мріяли про прихід «руського міра» в регіон та поширювали в інтернеті проросійські наративи.

Так, у Дніпровському районі викрито активного учасника антиукраїнських спільнот у соцмережах. Він цілеспрямовано розміщував дописи на підтримку окупації ворогом українських територій, закликав до захоплення регіону.

В особистих коментарях чоловік висловлював заклики до порушення територіальної цілісності і недоторканості України. Пропагандист наголошував на історичній належності регіону до «исконно русских земель», і очікував приєднання Дніпропетровської області до рф.

Інша ворожа поплічниця з Павлоградського району мала прихильність до тоталітарного режиму і агітувала підтримувати путінську диктатуру.

На власній сторінці в одній із соціальних мереж жінка викладала деструктивний контент з виправданням російської воєнної агресії та загарбницьких дій окупантів.

Пости супроводжувались коментарями із глорифікацією ворожої армії і дискредитацією керівництва держави.

Співробітники СБУ викрили пропагандистів і припинили ворожу агітацію.

Під час обшуків у фігурантів правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які містять докази протиправної діяльності.

Зловмисникам слідчі СБУ повідомили про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) та ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття антиукраїнських агітаторів здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *