Учнів Дніпропетровщини будуть вчити на операторів дронів

У семи профтехах України запровадять нову навчальну програму — “Оператор цивільних дронів”. У переліку областей, де з’являться нові курси є й Дніпропетровщина.

Про це повідомляє dnepr.info з посиланням на віце-прем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

У якому саме навчальному закладі відкриють нову програму наразі не повідомляють, але відомо, що вчитимуть як керувати цивільними дронами. Для цього вже знайшли вчителів і обладнання. У планах розширити кількість профтехів, де юнаки та юнки зможуть опанувати цю професію.

Завдяки підтримці Євросоюзу закупили дрони для практичного навчання та підготували викладачів, які тепер зможуть навчати учнів цієї програми. У планах — ще більше розширити мережу профтехів і затвердити освітній стандарт, який дасть змогу повноцінно готувати учнів цієї професії, – йдеться у повідомленні.

За словами Федорова, ці безпілотники використовують під час посівної, у рятувальних операціях, розмінуванні, вони допомагають оцінити збитки від бойових дій, а журналісти використовують їх для документування війни.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *