Цьогоріч на Дніпропетровщині з’являться нові безкоштовні медичні послуги

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

“НСЗУ повністю оплачуватиме лікування безпліддя та меддопомогу з трансплантації органів і стовбурових клітин. Це нові пакети програми медичних гарантій-2024.

Про це йшлося на зустрічі профільного управління Дніпропетровської обласної ради з головою НСЗУ Наталією Гусак.
Пакети передбачають цілий комплекс послуг, які люди можуть отримати безкоштовно: необхідні дослідження, діагностику та лікування, проведення трансплантації, забезпечення лікарськими засобами, знеболення, психологічну підтримку.
Мешканці Дніпропетровщини – дорослі та діти можуть безкоштовно отримати послуги з лікування методом трансплантації в обласній лікарні ім. Мечникова. А лікування методом стовбурових клітин – у регіональному центрі родинного здоров’я.
У програмі медичних гарантій на 2024 рік лікування безпліддя є одним із пріоритетних напрямів, адже народжуваність в Україні падає не перший рік, а повномасштабна війна призвела до погіршення ситуації. До НСЗУ подав пропозиції на укладання договорів щодо надання цієї послуги наш регіональний центр родинного здоров’я.
Попри війну ми повсякчас підтримуємо наші лікарні, щоб сучасні якісні медпослуги ставали доступнішими для наших людей2, – поділився Лукашук.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *