Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопляні котлети з печінкою

Поєднавши картоплю із субпродуктом, зможете отримати шикарні котлети, які ідеально підходитимуть до будь-якого гарніру. Навіть без додавання м’яса вони вийдуть надзвичайно ситними та смачними. Як приготувати картопляні рум’яні котлети з печінкою, дізнайтеся сьогодні.

Для більшої соковитості страви обов’язково використовуйте велику цибулину та зелень. Також додайте в котлети твердий сир, який у процесі смаження розплавиться. Ну і не забудьте про спеції, які подарують страві приголомшливий аромат.

Обвалювати котлети з картоплі слід у панірувальних сухарях. Тоді вони точно не втратять форму під час обсмажування. До того ж готові вироби завдяки такому паніруванню матимуть дуже апетитну скоринку.

Складові
Картопля 500 г, Куряча печінка 350 г, Твердий сир 80 г, Цибуля 1 шт., Петрушка 0,5 пуч., Яйце 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Панірувальні сухарі за смаком.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості.

2. Ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою. Видаляємо згустки крові. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо субпродукт водою. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Підсолюємо воду. Варимо печінку на середньому вогні протягом 10 хвилин. Потім даємо їй трохи охолонути.

3. Пропускаємо відварений субпродукт через м’ясорубку або подрібнюємо його, використовуючи блендер. Додаємо курячу печінку до цибулі. Перемішуємо їх та обсмажуємо протягом 2 хвилин. Забираємо з вогню.

4. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її кубиками або залишаємо цілою. Відварюємо у підсоленій воді до готовності. Потім подрібнюємо до стану пюре, використовуючи товкачика.
5. Натираємо на тертці твердий сир. Промиваємо під проточною водою петрушку. Обсушуємо її. Дрібно нарізаємо зелень. Всипаємо сир і петрушку до картопляного пюре, що остигло. Вбиваємо до нього яйце.

6. Також додаємо до картоплі печінку з цибулею. Всипаємо паприку, сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

7. Руками, змоченими у воді, формуємо з картопляно-печінкової суміші котлети бажаної форми. Обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях. Розігріваємо соняшникову олію на сковороді. Обсмажуємо заготовки з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки. Готово!

Спробуйте зробити соус на основі сметани до цих картопляних котлеток. Візьміть кілька великих зубчиків часнику. Пропустіть їх через прес. Подрібніть свіжу петрушку. З’єднайте сметану з часником та зеленню. Додайте сіль за смаком і добре все перемішайте. Сметанний соус готовий до подачі.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відзначили 15-річчя Федерації черліденгу (відео)

Урочистий захід відвідав мер Андрій Білоусов. "Сьогодні важлива подія для спортивної спільноти нашого міста -…

5 години ago

У Кам’янському пройшов Велодень (відео)

На спортивному заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні зібралися разом на улюбленій мешканцями спортивній події…

6 години ago

Баскетболістки кам’янської ДЮФШ “Надія” вибороли золото на змаганнях у Слобожанському

23 травня у спортивному комплексі «Слобожанський» відбувся яскравий турнір з баскетболу серед дівчат 5-9 класів…

12 години ago

Сьогодні у Кам’янському пройде фінал турніру з міні-футболу

У Кам’янському у суботу, 24 травня, о 14.00 відбудеться фінал турніру з міні-футболу серед команд…

12 години ago

У театрі Кам’янського пройде гала-концерт до Дня захисту дітей

1 червня, у День захисту дітей, на Новій сцені Театру ім. Лесі Українки відбудеться відбудеться…

13 години ago

У Дніпрі розшукують зниклого підлітка

Поліція Дніпра розшукує 12-річного Радоміра Рассказова. 23 травня малолітній хлопець пішов з дому в Новокодацькому…

13 години ago