Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопляні котлети з печінкою

Поєднавши картоплю із субпродуктом, зможете отримати шикарні котлети, які ідеально підходитимуть до будь-якого гарніру. Навіть без додавання м’яса вони вийдуть надзвичайно ситними та смачними. Як приготувати картопляні рум’яні котлети з печінкою, дізнайтеся сьогодні.

Для більшої соковитості страви обов’язково використовуйте велику цибулину та зелень. Також додайте в котлети твердий сир, який у процесі смаження розплавиться. Ну і не забудьте про спеції, які подарують страві приголомшливий аромат.

Обвалювати котлети з картоплі слід у панірувальних сухарях. Тоді вони точно не втратять форму під час обсмажування. До того ж готові вироби завдяки такому паніруванню матимуть дуже апетитну скоринку.

Складові
Картопля 500 г, Куряча печінка 350 г, Твердий сир 80 г, Цибуля 1 шт., Петрушка 0,5 пуч., Яйце 1 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Панірувальні сухарі за смаком.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній цибулю до напівпрозорості.

2. Ретельно промиваємо курячу печінку під проточною водою. Видаляємо згустки крові. Поміщаємо її в каструлю. Заливаємо субпродукт водою. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Підсолюємо воду. Варимо печінку на середньому вогні протягом 10 хвилин. Потім даємо їй трохи охолонути.

3. Пропускаємо відварений субпродукт через м’ясорубку або подрібнюємо його, використовуючи блендер. Додаємо курячу печінку до цибулі. Перемішуємо їх та обсмажуємо протягом 2 хвилин. Забираємо з вогню.

4. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її кубиками або залишаємо цілою. Відварюємо у підсоленій воді до готовності. Потім подрібнюємо до стану пюре, використовуючи товкачика.
5. Натираємо на тертці твердий сир. Промиваємо під проточною водою петрушку. Обсушуємо її. Дрібно нарізаємо зелень. Всипаємо сир і петрушку до картопляного пюре, що остигло. Вбиваємо до нього яйце.

6. Також додаємо до картоплі печінку з цибулею. Всипаємо паприку, сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

7. Руками, змоченими у воді, формуємо з картопляно-печінкової суміші котлети бажаної форми. Обвалюємо їх з усіх боків у панірувальних сухарях. Розігріваємо соняшникову олію на сковороді. Обсмажуємо заготовки з двох сторін до апетитної рум’яної скоринки. Готово!

Спробуйте зробити соус на основі сметани до цих картопляних котлеток. Візьміть кілька великих зубчиків часнику. Пропустіть їх через прес. Подрібніть свіжу петрушку. З’єднайте сметану з часником та зеленню. Додайте сіль за смаком і добре все перемішайте. Сметанний соус готовий до подачі.

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

2 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

3 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

3 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

3 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

4 години ago

У Кам’янському жилмассив Дніпробуд лишився без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє:Для проведення…

4 години ago