На Дніпропетровщині мітингують рідні військових

3 березня, у Кривому Розі відбувся 8 всеукраїнський пікет в підтримку строків демобілізації військових.

Про це повідомляє “Перший Криворізький”.

Рідні військових, які пішли на фронт з початку повномасштабної війни, зібралися на мирну ходу. Вона відбулася від кільця 95-кварталу та до квіткового годинника.

Мітингуючі вимагали від центральної влади встановити строк демобілізації через 18 місяців служби. Вони розуміють, що військові можуть піти на фронт повторно, але наразі їм необхідний відпочинок після більше 2 років служби, щоб відновитися і морально і фізично.

Вони мали плакати з закликами: “Мій чоловік дав шанс іншим підготуватися”, “Демобілізація через 18 мвсяців”, “Вимагаємо чіткого встановлення терміну служби без ставки” тощо.

Під час ходи мітингувальники кричали: “Військові не раби”, “Вимагаємо чітких термінів служби”, “Військові мають права”, “У військових теж є сім’ї”, “Рівні права для всіх”

На місці також чергувала патрульна поліція та тимчасово перекривала дорогу для ходи.

Дар’я, одна з учасниць акції, сказала, що дуже багато поранених, після контузій, з посттравматичним стресовим розладом. Вона вважає, що у деяких військових немає достатнього забезпечення технікою, немає належного лікування та поваги від їхнього командування:

“Повірте, хлопці вертаються вже не такими, як були раніше. Цього не скажуть і не покажуть. Тому ми вимагаємо демобілізацію через 18 місяців, хоча б для тих, хто вже два роки на “нулю”, тому що якщо цього не зроблять – хлопці загинуть морально і не тільки, і ця війна буде тут, а не десь там”.

Також рідні зазначають, що деяким цивільним все одно на це, тому вони не долучаються. Але учасники акції тут для того, щоб їх почули, щоб влада вжила відповідні заходи, щоб сталися зміни:

“Ми ще не бачимо змін та дій від влади, але ми сподіваємось на це”.

Такий самий захід відбувається ще у 22 містах України. Зокрема, в Києві, куди поїхали й деякі рідні військових з Кривого Рогу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *