Хлопець майже 2 роки в полоні: на Дніпропетровщині 24-річного захисника ТЦК записав в “ухилянти”

Повномасштабне російське вторгнення триває вже два роки. З того часу багато українських чоловіків пішли на фронт боронити державу. Однак траплялося чимало випадків, коли Захисники чи їхні родини вимушені відстоювати свої права. Наприклад, коли полеглого воїна записували в “ухилянти” і оголошували в розшук.

Саме такий випадок трапився з 24-річним сином Оксани Латанської. У свої 22 роки хлопець прийняв бій на початку вторгнення 24 лютого 2022 року у Маріуполі. З того часу він перебуває в російському полоні. Про це повідомляє Інформатор.

Однак тиждень тому на дверях квартири Латанської з’явився папірець з ТЦК. З’ясувалося, що він в розшуку, бо “ухиляється від мобілізації”. Мати хлопця обурена таким ставленням до її сина, який з перших днів повномасштабної війни прийняв бій з росіянами у Маріуполі.

“Оцей гидкий папірець на дверях порожньої квартири сина-героя це плювок в самісіньку душу матері, сестрички, нареченої, бабусі з дідусем. Усіх, хто чекає”, — написала обурена мати.

скрин

Такий піперь залишили на дверях квартири, де мешкає Захисник

Латанська також опублікувала документ датований 1.06.2022 року від Саксаганського районного ТЦК, в якому зазначено, що її син знаходиться в полоні.

скрин

Історія на цьому не завершилася

Латанська розповіла, що далі пішла розбиратися в ТЦК, чому її сина, який перебуває в полоні, зненацька оголосили в розшук як “ухилянта”. В ТЦК почали грати в традиційну українську гру “перекидання м’яча”. Черговий спершу відправив її до іншої людини, а потім коли обурена мати заявила про папірець на дверях Захисника. У ТЦК лише знизили плечима і заявили: “Ну помилка, з ким не буває?”.

Латанська розповіла журналістам, що вибачення від ТЦК не змінять ситуацію.

“Можливо, хтось з військового комісаріату піде і буде моїм сусідам розповідати, що вони звели наклеп на хлопця, нагородженого державною відзнакою?”, — сказала жінка.

26 лютого матері полоненого зателефонував заступник обласного ТЦК Андрій Долгов та попросив вибачення. Долгов сказав, що телефонував командирові частини, щоб той втрутився в цю ситуацію.

“Ця проблема є дуже поширеною, коли приносять повістки хлопцям, які вже загинули, які поховані”, — розповіла Оксана Латанська.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *