Кам’янська художниця презентувала свою роботу на виставці у Києві

Березень – місяць перших квітів, художників, поетів, і, звісно, Шевченка. 1 березня у Київському Центральному будинку художника відбулася подія, яка все це поєднала.
Національна спілка художників України і Міністерство культури та інформаційної політики ініціювали культурно-мистецький проект до 210-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Серед великої кількості надісланих митцями робіт нелегко було відібрати найкращі. Та процес відбору пройшов, і Будинок художника запросив усіх бажаючих на відкриття виставки. Серед гостей заходу був т.в.о. Міністра МКІП Ростислав Карандєєв. Голова НСХУ Володимир Чернявський відзначив, що відкриттям цієї виставки розпочинаються Шевченківські дні в Україні.
На відвідувачів чекали три виставкові зали з картинами, керамікою, скульптурами, гобеленами, мистецькими альбомами. Твори мистецтва дуже різні, але всіх їх об’єднує постать Кобзаря. Великий поет є символом боротьби українського народу. «Живучи в лещатах російської імперії, він залишився українським митцем», – сказав В Карандєєв. Під час сучасної війни постать Шевченка продовжує надихати українців.
На виставці представила свою нову роботу художниця з Кам’янського Алла Михальчук. Її картина «Борітеся – поборите» повертає глядачів до події зовсім недалекого минулого. В центрі Києва відбувається показ знищеної нашими ЗСУ ворожої техніки. Багато ворогів бачили стіни давніх українських храмів, всіх пережили, і цих переживуть. Слава Україні! Героям слава!
Виставка триває до 17 березня.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *