Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопля з молоком та сиром

Овочевий гарнір, приготовлений за сучасним рецептом, відрізняється таким ніжним смаком, що не попросити добавки стає неможливим. Переконуємо, картопля з молоком та сиром стане фаворитом серед доступних та смачних страв. До того ж готується така страва із досить простого списку продуктів.

Головна особливість цього гарніру — використання спеціальної молочної заливки. Щоб її зробити, вам знадобляться молоко, сметана та плавлений сир. Завдяки цим компонентам вона вийде надзвичайно ніжною та подарує страві приємний вершковий смак.

Нарізати картоплю потрібно не великими шматочками, а досить тонкими слайсами (пластинками). Тоді овоч зможе швидше та краще просочитися молочним соусом. Завдяки цьому ви отримаєте неймовірно ароматний гарнір із картоплі, до якого навіть м’яса не захочеться. Настільки смачним він вийде!

Складові
Картопля 1 кг, Цибуля 2 шт., Плавлений сир 150 г, Твердий сир 100 г, Молоко 150 мл, Сметана 100 г, Яйце 1 шт., Орегано 0,5 ч. л., Часниковий порошок за смаком, Сіль 2 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Вершкове масло за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її акуратними не надто товстими пластинками. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо півкільцями.

2. Викладаємо картоплю у глибоку ємність. Додаємо до неї орегано, 1,5 ч. л. солі, чорний мелений перець та сушений часник за смаком. Добре все перемішуємо.

3. В окрему ємність вбиваємо яйце. Вливаємо молоко та додаємо сметану високої жирності. Всипаємо 0,5 ч. л. солі. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчика.

4. Натираємо на тертці плавлений сир. Додаємо його до молочної суміші. Знову добре перемішуємо все до однорідної консистенції.

5. Щедро змащуємо дно та боки форми для випікання вершковим маслом. Викладаємо половину від загальної кількості картоплі. Зверху поміщаємо цибулю, рівномірно її розподіляючи.
6. Потім викладаємо другу частину картоплі. Заливаємо її молочною сумішшю. Натираємо на тертці із великими отворами твердий сир. Посипаємо ним картоплю.
7. Накриваємо форму для випікання фольгою. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духову шафу на 1 годину. Потім прибираємо фольгу. Знову відправляємо блюдо в духовку на 30 хвилин (до рум’яної скоринки).

Якщо вам набридла класична запечена картопля в рукаві зі спеціями, можете приготувати її в такий цікавий спосіб. Гарнір з великою кількістю сиру і неповторним смаком точно сподобається як дорослим членам сім’ї, так і діткам. Усі будуть у повному захваті від подібної вечері. Подайте її із салатом зі свіжих овочів, побачите, наскільки це чарівно.

Олена

Recent Posts

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Комірник                                                                                                11200-12150…

4 хв. ago

На Дніпропетровщині “ГАЗель” збила чоловіка на електросамокаті (відео)

На автотехнікумі у Кривому Розі дорогу не поділили "ГАЗель" та пенсіонер на електросамокаті. Про це…

27 хв. ago

Юна гітаристка з Кам’янського здобула пермогу на Всеукраїнському конкурсі “Мамина вишня”

30 квітня 2025 року стало знаковим днем для талановитої учениці 1 класу Вікторії Верхогляд —…

34 хв. ago

У середмісті Кам’янського зловмисник пограбував пенсіонерку

У Кам’янському поліцейські затримали раніше судимого чоловіка, який пограбував літню жінку. Підозрюваний вихопив у потерпілої…

50 хв. ago

У Дніпрі через ДТП два автомобілі вилетіли на тротуар (відео)

У Дніпрі сталася аварія на перехресті Січеславської Набережної та вулиці Половицької. Один з автомобілів їхав…

1 годину ago

Під Дніпром спіймали двох підлітків, які підпалили релейні шафи

СБУ та Нацполіція затримали ще 6-х підпалювачів, які виконували замовлення рф на півночі, сході та…

2 години ago