Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопля з молоком та сиром

Овочевий гарнір, приготовлений за сучасним рецептом, відрізняється таким ніжним смаком, що не попросити добавки стає неможливим. Переконуємо, картопля з молоком та сиром стане фаворитом серед доступних та смачних страв. До того ж готується така страва із досить простого списку продуктів.

Головна особливість цього гарніру — використання спеціальної молочної заливки. Щоб її зробити, вам знадобляться молоко, сметана та плавлений сир. Завдяки цим компонентам вона вийде надзвичайно ніжною та подарує страві приємний вершковий смак.

Нарізати картоплю потрібно не великими шматочками, а досить тонкими слайсами (пластинками). Тоді овоч зможе швидше та краще просочитися молочним соусом. Завдяки цьому ви отримаєте неймовірно ароматний гарнір із картоплі, до якого навіть м’яса не захочеться. Настільки смачним він вийде!

Складові
Картопля 1 кг, Цибуля 2 шт., Плавлений сир 150 г, Твердий сир 100 г, Молоко 150 мл, Сметана 100 г, Яйце 1 шт., Орегано 0,5 ч. л., Часниковий порошок за смаком, Сіль 2 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Вершкове масло за смаком.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її акуратними не надто товстими пластинками. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо півкільцями.

2. Викладаємо картоплю у глибоку ємність. Додаємо до неї орегано, 1,5 ч. л. солі, чорний мелений перець та сушений часник за смаком. Добре все перемішуємо.

3. В окрему ємність вбиваємо яйце. Вливаємо молоко та додаємо сметану високої жирності. Всипаємо 0,5 ч. л. солі. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчика.

4. Натираємо на тертці плавлений сир. Додаємо його до молочної суміші. Знову добре перемішуємо все до однорідної консистенції.

5. Щедро змащуємо дно та боки форми для випікання вершковим маслом. Викладаємо половину від загальної кількості картоплі. Зверху поміщаємо цибулю, рівномірно її розподіляючи.
6. Потім викладаємо другу частину картоплі. Заливаємо її молочною сумішшю. Натираємо на тертці із великими отворами твердий сир. Посипаємо ним картоплю.
7. Накриваємо форму для випікання фольгою. Відправляємо її в розігріту до 180 градусів духову шафу на 1 годину. Потім прибираємо фольгу. Знову відправляємо блюдо в духовку на 30 хвилин (до рум’яної скоринки).

Якщо вам набридла класична запечена картопля в рукаві зі спеціями, можете приготувати її в такий цікавий спосіб. Гарнір з великою кількістю сиру і неповторним смаком точно сподобається як дорослим членам сім’ї, так і діткам. Усі будуть у повному захваті від подібної вечері. Подайте її із салатом зі свіжих овочів, побачите, наскільки це чарівно.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

11 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

13 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

14 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

14 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

15 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

15 години ago