У Дніпрі затримали торгівців зброєю (відео)

В Дніпрі судитимуть учасників організованої групи — торгівців зброєю.

Серед асортименту – автомати, гранати та набої. Вартість «товару» від 5 000 до 120 000 гривень. Організатору та його двом спільникам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції отримали інформацію щодо осіб, які проводять незаконні операції зі зброєю. Так, група місцевих мешканців займалась незаконною переробкою та продажем зброї та боєприпасів. Потенційних покупців шукали через месенджери, а оплату приймали виключно готівкою.

З метою знешкодження діяльності організованої групи поліцейські провели заходи для їх затримання. Тож наприкінці січня 2024 року затримано одного з учасників угруповання під час продажу гвинтівки.

Загалом у фігурантів вилучили реактивну протитанкову гранату РПГ-26, корпуси гранат різних типів із запалами до них, гранатометний постріл ВОГ-17, набої тощо.

Організатору та двом членам злочинної групи слідчі слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, вчиненого у складі організованої групи) Кримінального кодексу України.

Наразі за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи скеровано до суду для розгляду справи по суті. Фігурантам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *