Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Банановий торт у мікрохвильовці

Поєднавши какао-порошок з бананом, зможете отримати відмінну основу для десерту, який не передбачає використання пшеничного борошна. Цукор для його приготування також не знадобиться. За солодкість таких ласощів відповідатиме стиглий фрукт. Давайте спробуємо приготувати фантастичний банановий торт у мікрохвильовій печі, не витративши при цьому більше 30 хвилин.

Складається такий десерт із шоколадних коржів та сирного крему. І до першого, і другого елементів торта необхідно додати банан. Щоб сирний крем не потемнів через наявність цього фрукта в ньому, використовуйте 1 ст. л. свіжого лимонного соку. Завдяки йому колір начинки десерту залишатиметься світлим та апетитним.

Якщо немає мікрохвильової печі, ви можете зробити цей чарівний десерт. Випікайте шоколадний корж у духовці. Для цього розігрійте до 180 градусів. Надішліть форму з тістом у духову шафу на 20 хвилин.

Складові
Банан 3 шт., Яйце 2 шт., Какао-порошок 60 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Сир 200 г, Лимонний сік 1 ст. л., Вершкове масло 50 г, Ванілін за смаком, Чорний шоколад за смаком.

Приготування
1. Очищаємо 2 банани від шкірки. Нарізаємо їх шайбами. Поміщаємо банани у чашу блендера. Додаємо до них розпушувач, сіль та ванілін.

2. Вбиваємо до з’єднаних інгредієнтів яйця. Всипаємо какао-порошок. Перебиваємо все блендером до отримання однорідної маси без грудочок. Виливаємо шоколадне тісто у силіконову форму. Рівняємо його. Відправляємо форму в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин на максимальну потужність.

3. Готуємо крем. Викладаємо у чашу блендера сир. Очищаємо банан від шкірки. Нарізаємо його довільними шматочками. Поміщаємо банан до сиру.
4 . Вливаємо в чашу блендера свіжий лимонний сік. Додаємо розм’якшене вершкове масло та ванілін. Перебиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

5. Повністю остиглий корж розрізаємо горизонтально на 2 рівні частини. Викладаємо першу його половину на блюдо (зрізом догори). Поміщаємо сирно-банановий крем у кондитерський мішок із фігурною насадкою. Відсаджуємо його на шоколадний корж. Поступово розподіляємо крем.

6. Зверху викладаємо другий корж. Потім знову відсаджуємо крем. Подрібнюємо шоколад та прикрашаємо ним верх десерту.
Під час приготування таких ласощів можна обійтися без використання кондитерського мішка. Спробуйте змастити коржі сирним кремом, виклавши його за допомогою ложки чи кулінарної лопатки. Вийде також красиво. До речі, можете задекорувати верх торта не лише шоколадом, а й скибочками банана.

Олена

Recent Posts

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

7 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

7 години ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

8 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

9 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

10 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

10 години ago