Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Банановий торт у мікрохвильовці

Поєднавши какао-порошок з бананом, зможете отримати відмінну основу для десерту, який не передбачає використання пшеничного борошна. Цукор для його приготування також не знадобиться. За солодкість таких ласощів відповідатиме стиглий фрукт. Давайте спробуємо приготувати фантастичний банановий торт у мікрохвильовій печі, не витративши при цьому більше 30 хвилин.

Складається такий десерт із шоколадних коржів та сирного крему. І до першого, і другого елементів торта необхідно додати банан. Щоб сирний крем не потемнів через наявність цього фрукта в ньому, використовуйте 1 ст. л. свіжого лимонного соку. Завдяки йому колір начинки десерту залишатиметься світлим та апетитним.

Якщо немає мікрохвильової печі, ви можете зробити цей чарівний десерт. Випікайте шоколадний корж у духовці. Для цього розігрійте до 180 градусів. Надішліть форму з тістом у духову шафу на 20 хвилин.

Складові
Банан 3 шт., Яйце 2 шт., Какао-порошок 60 г, Розпушувач 1 ч. л., Сіль 1 щіп., Сир 200 г, Лимонний сік 1 ст. л., Вершкове масло 50 г, Ванілін за смаком, Чорний шоколад за смаком.

Приготування
1. Очищаємо 2 банани від шкірки. Нарізаємо їх шайбами. Поміщаємо банани у чашу блендера. Додаємо до них розпушувач, сіль та ванілін.

2. Вбиваємо до з’єднаних інгредієнтів яйця. Всипаємо какао-порошок. Перебиваємо все блендером до отримання однорідної маси без грудочок. Виливаємо шоколадне тісто у силіконову форму. Рівняємо його. Відправляємо форму в мікрохвильову піч на 5-7 хвилин на максимальну потужність.

3. Готуємо крем. Викладаємо у чашу блендера сир. Очищаємо банан від шкірки. Нарізаємо його довільними шматочками. Поміщаємо банан до сиру.
4 . Вливаємо в чашу блендера свіжий лимонний сік. Додаємо розм’якшене вершкове масло та ванілін. Перебиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

5. Повністю остиглий корж розрізаємо горизонтально на 2 рівні частини. Викладаємо першу його половину на блюдо (зрізом догори). Поміщаємо сирно-банановий крем у кондитерський мішок із фігурною насадкою. Відсаджуємо його на шоколадний корж. Поступово розподіляємо крем.

6. Зверху викладаємо другий корж. Потім знову відсаджуємо крем. Подрібнюємо шоколад та прикрашаємо ним верх десерту.
Під час приготування таких ласощів можна обійтися без використання кондитерського мішка. Спробуйте змастити коржі сирним кремом, виклавши його за допомогою ложки чи кулінарної лопатки. Вийде також красиво. До речі, можете задекорувати верх торта не лише шоколадом, а й скибочками банана.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

7 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

10 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

10 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

11 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

11 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

12 години ago