Головне не подарунок, а увага… або У скільки кам’янчанам обійдеться привітання із жіночим святом

Наближається свято весни, кохання та краси – 8 Березня. У цей день жінки та дівчата чекають дива і неймовірних вражень, отримати які можна не обов’язково від дорогого та статусного подарунку, а просто від турботи та уваги, яку подарує коханий, друг, чоловік чи батько. Проте, ми вирішили дізнатися, які подарунки найчастіше бажають жінки, які обирають чоловіки і скільки коштів цього року доведеться витратити на привітання.

Джентельменський набір

Хоча цього року знову відпочити 8 Березня повноцінно не вдасться, адже через війну цей день не буде вихідним, проте містяни активно готуються до свята. По місту відкрилися квіткові базари, магазини заманюють святковими знижками, та й погода додає настрою сонячними днями. Нині деякі вигадливі панянки, зваживши на скрутний фінансовий стан, віддають перевагу практичним подарункам: кавалеру пропонують сплатити комунальні послуги, візит до стоматолога або покупку вітамінів. У цьому є дещиця жарту, проте у військовий час і такі подарунки – не виключення.

Ми ж вирішили першочергово завітати на квітковий базар. Ну яке ж привітання без букету квітів?! Ціни цьогоріч демократичними назвати складно. Як завжди, найпопулярнішим товаром у квіткових рядах є троянда. За одну квітку просять від 70 грн., а за метрову голландську доведеться віддати 150 грн. Отже букет із трьох троянд обійдеться від 200 до 450 грн. Пропонують продавці і невеличкі композиції із фрезій, орхідей, хризантем у корзинках чи паперових сумочках. За таку правлять від 250 до 500 грн. А от великий букет із герберами або альстромеріями обійдеться у 500-1000 грн. Майорять квіткові прилавки і різноманіттям тюльпанів. Від класичних червоних до фіолетових та «кучерявих». За букет із трьох квітів просять 150-210 грн. А як же без пролісків та підсніжників? Як відомо, ці квіти заборонені до продажу, щоб не наносити шкоду довкіллю. Тому ніде по місту не було помічено продавців із цими мініатюрними синіми букетиками.

Для тих, хто надає перевагу квітам із довготривалим життям, у торговельних точках пропонують кімнатні рослини, або ті, які потім можна висадити у відкритий ґрунт. Найчастіше панянкам дарують орхідеї. Ціни на цю заморську квітку дійсно кусаються. Якщо до нового року за горщик просили 395-450 грн. То до жіночого свята цінник сягнув  650-1100 грн. За яскраве каланхое доведеться віддати 240 грн., цикламен обійдеться у 165 грн., за антуріум правлять 550-650 грн., невеличка гортензія коштуватиме 570 грн. Цибулинка гіацинту, яка розквітне протягом двох тижнів обійдеться у 90-150 грн., мініатюрна примула – 100 грн., декілька корінців нарцисів чи крокусів у горщику – 100-130 грн., маленькі гербери – 185-200 грн., закритий тюльпан із цибулинкою – 160 грн. Тож лише за квіти доведеться віддати кругленьку суму.

Другим за популярністю подарунком є цукерки. І хоча на цей товар пропонують безліч знижок, проте і за них доведеться дещо віддати. Наприклад, найулюбленіший усіма «Київ вечірній» коштує 150 грн. за 200 г. Найдешевша коробочка будь-яких цукерок стартує від 75 грн., далі ціни варіюються від 100 до 330 грн. За невеличку коробку «Рафаелло» заплатите 140 грн., а золотисті «Ферреро роше» коштуватимуть від 270 до 450 грн.

Якщо цукерками вашу обраницю не здивувати, можете пригостити її тортиком. Ціни на таке частування стартують від 230 грн. за кілограмовий десерт. Неабиякої популярності зараз набули бенто-торти із різноманітними веселими написами – невеликі тортики вагою 400-500 г, які запросто можна спожити на двох. Замовити такий доведеться у приватного кондитера, і коштуватиме він 450-550 грн. Якщо ж ви можете дозволити собі великий кулінарний шедевр від кондитера, то він обійдеться у 1,2-1,7 тисяч гривень.

Для кавалерів із багатою уявою…

Здавна повелося, що одним із жаданих подарунків для жінки є парфуми. І хоча деякі панянки обурюються такому дару, мовляв, «я що, погано пахну?»… Проте, якщо чоловік точно знає, який аромат полюбляє його кохана, такий подарунок точно не залишиться не поміченим. Ціни у магазинах на пляшечку парфумів стартують від 800 грн. за 30 мл і сягають 2,5-3 тис. за 100 мл. Також можна знайти продавців ароматів з Європи, у яких за 50 мл Victoria’s secret або Chanel заплатите 700-1000 грн.

Особливо чекають на покупців у ці весняні дні ювелірні крамниці. Який щедрий чоловік не захоче порадувати свою половинку новою прикрасою? Тут вибір дійсно величезний і на будь-який гаманець. Наприклад, срібна каблучка невеликої ваги обійдеться від 400 до 1500 грн. За золотий виріб доведеться віддати 7-9 тисяч. Таке вигідне вкладення тільки підкреслить ціну ваших почуттів.

Частим подарунком зараз стали різноманітні сертифікати. Це може бути купона на відвідування салону краси, спа-центру, масажного сеансу або фотосесії. Такий сертифікат обійдеться не менш як у тисячу гривень, залежно від послуги, яку за нього можна отримати.

Тож, як бачимо, проблем із придбанням подарунку виникнути не повинно. Проте, щоб здивувати жінку, матусю чи дочку, доведеться розщедритися. А здивувати дійсно варто! Адже усі жінки люблять сюрпризи та приємні несподіванки. І щоб такий сюрприз виявився дійсно приємним, варто почати заздалегідь прислухатися до своєї половинки. Якщо жінка жадає якийсь подарунок, вона обов’язково почне натякати: проведе повз вітрину магазину, скаже, що подруга щось таке незвичне купила, ненароком нагадає, що давно мріяла про щось новеньке. Отже варто просто бути уважнішим. А загалом, жоден дороговартісний подарунок не зможе замінити приємного часу, проведеного разом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *