Рецепт дня: Лінивий сирник

Для того, щоб сирна запіканка мала ніжну консистенцію, не завжди потрібно довго возитися з тістом. Наприклад, «Лінивий сирник», який прямо тане в роті, наче морозиво, готується лише за 15 хвилин. Все інше робить духова шафа.

Вам не доведеться збивати в окремій ємності білки до пишності, а потім дуже акуратно вводити їх у сирне тісто. Адже це спрощений рецепт запіканки. З’єднали всі інгредієнти в одній ємності, помістили отриману суміш у форму та відправили до духовки. Простіше не придумаєш!

Важлива деталь. У сирне тісто необхідно додавати розм’якшене вершкове масло. Воно має бути кімнатної температури. Тому розтоплювати його перед з’єднанням з іншими компонентами страви не варто. В іншому випадку у вас не вийде одержати потрібну консистенцію тіста.

Складові
Сир 500 г, Яйце 2 шт. ,Вершкове масло 50 г, Цукор 100 г ,Ванілін 2 г, Сметана 2 ст. л., Манка 100 г, Молоко50 мл.

Приготування
1. У миску вбиваємо яйця. Всипаємо цукровий пісок та ванілін. Додаємо розм’якшене вершкове масло. Добре збиваємо всі інгредієнти до однорідної консистенції.

2. Додаємо сир середньої жирності. Вливаємо молоко кімнатної температури. Збиваємо все до одержання однорідної маси (без сирних крупинок). Накриваємо однорідне тісто харчовою плівкою. Залишаємо його на півгодини за кімнатної температури для набухання манки.

3. Змащуємо форму для випікання вершковим маслом. Викладаємо в неї сирну масу. Рівняємо її. Верх майбутньої запіканки змащуємо тонким шаром сметани.
4. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо до неї форму із сирною масою на 30-40 хвилин. Готово!
Форму із запіканкою найкраще ставити на середній рівень. Пам’ятайте, що час її приготування залежить від потужності духовки та розміру обраної вами форми. Як тільки сирна запіканка підрум’яниться, перевірте її готовність, проткнувши десерт зубочисткою. Потім зачекайте, доки випічка охолоне. Далі наріжте її на акуратні порційні шматочки, які варто посипати цукровою пудрою. Подавайте таку солодку страву зі сметаною або з варенням. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *