У Кам’янському затримали шахрая

У Кам’янському поліцейські викрили 24-річного шахрая, який ошукував громадян через фішинговий вебсайт. Внаслідок шахрайської схеми постраждало 15 людей з різних регіонів країни на суму понад 45 тисяч гривень.
Поліцейські відділення поліції №2 Кам’янського районного управління поліції викрили молодого чоловіка, який вступив у змову з особами, що наразі встановлюються слідством. Вони створили сайт-двійник одного із банків, дизайн та логотипи якого імітують справжню сторінку банку.
Підозрюваний отримував реквізити платіжних карток людей, які переходили за посиланням з фішинговими формами, а саме: номер картки, СVV код, термін дії та інші. Таким чином, маючи всю необхідну інформацію, шахрай міг проводити транзакції з банківських рахунків потерпілих.
За погодженням з Кам’янською окружною прокуратурою фігуранту повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває. Наразі правоохоронці перевіряють юнака на причетність до вчинення інших фактів шахрайств та встановлюють організаторів злочинної схеми.
Поліцейські закликають громадян бути обачними і уважно перевіряти адреси сайтів, на яких треба вводити конфіденційні дані про себе та банківські картки.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *