З макаронів можна готувати не тільки звичний нам гарнір. Наприклад, запіканка зі спагетті з фаршем виходить настільки смачною, що словами не можна передати. Однозначно можна сказати лише одне: повертатися до звичайного варіння макаронів не захочеться.
Запікають спагетті разом із варіацією соусу болоньєзе, до складу якого входять обсмажені овочі, свинячий фарш та томатний соус. Виходить дуже пряна та ароматна добавка для страви. А скріплюють усе яйця, з’єднані з твердим сиром.
Щоб макарони добре пропеклися і вам не довелося використовувати заливку (на основі молока чи вершків), відваріть вироби із тіста у воді. Але не доводьте їх до готовності. Інакше в духовці спагетті можуть перетворитися на неапетитну масу.
складові
Свинячий фарш 250 г ,Спагетті 150 г, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Томатний сік 100 г, Твердий сир 100 г, Яйце 3 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Паприка 0,5 ч. л., Прованські трави 0,5 ч. л.
Приготування
1. Вливаємо у каструлю воду. Доводимо її до кипіння. Поміщаємо до неї спагетті твердих сортів. Варимо їх упродовж 5 хвилин. Відкидаємо спагетті на друшляк.
2. Очищаємо моркву від шкірки. Натираємо її на тертці з великими отворами. Нарізаємо очищену цибулину невеликим кубиком. Разогріємо сковороду зі олією. Викладаємо на неї цибулю і моркву. Обсмажуємо їх протягом 3-4 хвилин.
3. Додаємо до овочів свинячий фарш. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо м’ясо з морквою та цибулею протягом 7-8 хвилин. Не забуваймо періодично все помішувати.
4. Додаємо до сковороди томатний сік. Всипаємо сіль, чорний мелений перець, копчену паприку та прованські трави. Ретельно все перемішуємо та тушкуємо протягом 4 хвилин.
5. Добре промиваємо петрушку. Обсушуємо її та дрібно нарізаємо. Натираємо на середній тертці твердий сир. Вбиваємо в миску яйця. Злегка збиваємо їх виделкою. Всипаємо до яєць сир та петрушку. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
6. З’єднуємо спагетті з яєчною сумішшю та обсмаженим фаршем. Акуратно все перемішуємо. Викладаємо отриману масу у форму для випікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духову шафу на 30-35 хвилин.
Подавайте запіканку зі спагетті прямо у формі для випікання. Помістіть її на дерев’яну дошку по центру столу. Доповніть таку страву салатом зі свіжих овочів – і ваша вечеря пройде чудово.