Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріг з шоколадом та вишнею

У приготуванні шоколадного бісквіту є низка нюансів, які можуть призвести до забиття тіста. Дотримуючись двох простих правил, ви зможете спекти легкі і повітряні ласощі. Як без зайвих проблем приготувати бісквітний пиріг з шоколадом та вишнею?

По-перше, забудьте про надмірне перемішування тіста. Адже це може призвести до втрати легкості бісквіту. Використовуйте легкі рухи. По-друге, не відкривайте часто духовку під час випікання пирога, щоб не втратити тепло. Тому що воно необхідне для рівномірного підйому бісквіту.

Бісквітна випічка та глазур — найкращі друзі. Однак варто знати одну хитрість у приготуванні шоколадного покриття для пирога. Якщо на поверхні глазурі, вилитої на пиріг, утворилися бульбашки повітря, проткніть їх за допомогою зубочистки. Завдяки цьому вона вийде надзвичайно красивою.

Складові
Яйце 2 шт., Цукор 300 г, Молоко 200 мл, Соняшникова олія 90 мл, Пшеничне борошно 210 г, Какао-порошок 80 г, Сіль 0,5 ч. л., Сода 1 ч. л., Оцет 1 ст. л., Вишня 250 г, Сметана 150 г ,Вершкове масло 60 г.

Приготування
1. Просіюємо в глибоку ємність 200 г пшеничного борошна та 40 г какао-порошку. Всипаємо 200 г цукру, сіль та харчову соду. Перемішуємо все віничком до однорідності.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури та олію. Вбиваємо яйця. Перемішуємо віничком до однорідної консистенції. Вливаємо столовий оцет. Знову все перемішуємо.

3. В глибоку ємність поміщаємо заморожену вишню без кісточок. Всипаємо до неї 10 г пшеничного борошна. Добре перемішуємо.

4. Дно форми для випікання застеляємо пергаментом. Вливаємо до неї третину від загальної кількості шоколадного тіста. Зверху викладаємо половину ягід, рівномірно їх розподіляючи.

5. Заливаємо вишню ще однією частиною тіста. Потім викладаємо другу половину ягід. Заливаємо їх тістом, що залишилося. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 60-70 хвилин.
6. Даємо пирогові охолонути протягом 10-15 хвилин при кімнатній температурі. Потім витягаємо випічку з форми, поміщаючи її на решітку верхньою стороною донизу. Видаляємо пергамент.

7. У повністю остиглого пирога зрізаємо верхню суху скоринку. Подрібнюємо її до стану дрібної крихти руками або за допомогою блендера.

8. Готуємо глазур. У сотейник всипаємо 40 г какао та 100 г цукру. Добре перемішуємо. Додаємо сметану. Знову перемішуємо. Відправляємо сотейник на вогонь. Варимо його до повного розчинення цукру, постійно все помішуючи. Доводимо суміш до кипіння. Уварюємо її на повільному вогні до загусання протягом 30 секунд.

9. Забираємо сотейник із вогню. Додаємо в нього розм’якшене вершкове масло, нарізане кубиками. Перемішуємо до отримання однорідної консистенції. Відкладаємо 2 ст. л. шоколадної глазурі для змащування боків.

10. Поміщаємо бісквіт на блюдо (верхівкою донизу). Встановлюємо роз’ємну форму, внутрішні стінки якої заздалегідь застилаємо харчовою плівкою. Заливаємо верх пирога глазур’ю. Поступово її розподіляємо.
Відправляємо пиріг у холодильник до повного застигання глазурі. Потім витягаємо його з форми. Змащуємо боки десерту відкладеною глазур’ю. Посипаємо їх бісквітною крихтою, рівномірно її розподіляючи.

Шоколадний пиріг з ягодами – справжня насолода для любителів солодкого. Однак для повного розкриття смаку такого десерту необхідно вибрати для нього відповідного супутника. Якщо вас можна назвати фанатом кави, подайте бісквітний пиріг з філіжанкою ароматного еспресо. Цей гарячий напій посилить глибину смаку шоколаду.

Олена

Recent Posts

Гороскоп на 19 листопада 2025 року

♈️ Овен День вимагає від вас гнучкості та вміння швидко реагувати. Ранок обіцяє бути приємним…

8 хв. ago

На Дніпропетровщині спалахнув будинок: постраждав чоловік

18 листопада ввечері на вулиці Теміртуаська Довгинцівського району Кривого Рогу, виникла пожежа.  Прибувши за викликом…

11 хв. ago

У Дніпрі за співпрацю з рф засудили чоловіка

У Дніпрі чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі за співпрацю з рф. Мешканця Дніпра…

24 хв. ago

На Дніпропетровщині двох чоловіків вдарило струмом, коли вони збирали гриби

Двох людей вдарило струмом, коли збирали гриби у Апостоловому. Їх забрала швидка з опіками ніг…

54 хв. ago

На Дніпропетровщині браконьєри за допомогою пасток виловили понад 300 раків

Державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля під час планового рейду на Південному водосховищі поблизу села Вільне…

1 годину ago

У Кам’янському відбулися навчання з безпеки та домедичної допомоги (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…

13 години ago