Борються чи співпрацюють?..

Нещодавно  у Кривому Розі суд зобов’язав багатодітну матір повернути «надмірно отримані 1700 гривень соцдопомоги».

Як з’ясувалося, жінка сама виховує трьох дітей, і з 2019 року  отримувала від держави ці самі 1700 гривень, як мати-одиначка. Як раптом Управління праці та соцзахисту населення Інгулецької райради дізналося, що в одному з місяців жінка надала недостовірні дані, і свої чергові 1700 гривен отримала незаконно.  І зажадали, щоб та ці гроші їм негайно повернула. Жінка відмовилася, тоді на неї подали в суд,  який, мало того, що присудив їй повернути ті злосчасні 1700 гривень та ще й примусив відшкодувати Управлінню праці та соцзахисту судовий збір – 2 684 гривень.

Як тут не згадати знамениту фразу з відомої, ще радянської комедії, про найгуманніший у світі суд…

У зв’язку з цим згадалася недавня історія з одним народним депутатом, і слідчим з Дніпра. Перший у своїй декларації за 2022 рік вказав, що володіє двома автівками – Mercedes-Bens G 400 2020 року випуску, кожна з яких коштує …10 тис. грн. Це $273.37. Насправді ж, один такий автомобіль коштує близько $150 тис. Таку ж ціну – 10 тисяч гривень за автомобіль Tesla 2022 року випуску – вказав у своїй декларації за минулий рік і слідчий з Дніпра. На питання журналістів, чи не помилився слідчий, часом, з указаною ціною в декларації, адже таке авто коштує від 30 тисяч доларів і вище? І, якщо не помилився, може поділиться, де ж це такі шикарні автомобілі по такій мізерній ціні продаються? І той відповів, що знайшов таку ціну на сайті для оголошень.  Так що всі претензії  не до нього, а до продавця. А йому просто пощастило. Як кажуть, хто шукає, той знаходить…

Колись президент Зеленський з подібних приводів казав: «Ви нас усіх вважаєте ідіотами?»

Ось такі дві показові історії. Про те, як одній не пощастило, а іншим – навпаки. Можна лише пишатися чиновниками з Управління праці та соцзахисту,  суддями, які не дозволили нещасній одинокій матері з трьома дітьми незаконно присвоїти собі зайві 1700 гривень, а тому відібрали у неї більше 4 тисяч. І – нашими правоохоронцями, нашими антикорупційними органами, яким, схоже, немає ніякого діла до того, що під час війни подібні депутати і слідчі нахабно і цинічно грабують у держави мільярди. Абсолютно безбоязно. І, як бачимо, безкарно. На задоволення собі, і на радість нашого ворога.

Як сказав один відомий класик, «з несправедливістю або борються, або співпрацюють»…

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *