Корисний та смачний сніданок вже давно став реальністю. Любителів вівсянки з кожним роком стає все більше, а рецепти з нею оригінальніше. На її основі роблять ароматні пироги та ситні омлети, а ми пропонуємо спробувати унікальне вівсяне суфле.
Страва виходить неймовірно легкою та повітряною. Приємний золотистий колір надає суфле з вівсянкою ще більш апетитного вигляду, так що встояти перед ним немає шансів.
Складові
Молоко 200 мл, Вівсяні пластівці 70 г, Вершкове масло 1 ст. л., Йогурт 50 мл , Цукор 100 г, Яйце 3 шт., Кориця 0,5 ч. л., Сіль 0,25 ч. л.
Приготування
1. У каструлі змішайте молоко та вершкове масло, доведіть до кипіння і зменшіть вогонь. Додайте вівсяні пластівці і варіть до всмоктування рідини.
2. Білки відокремлюємо від жовтків. У готову вівсянку додайте йогурт, 60 г цукру, жовтки, корицю і сіль.
3. Беремо 6 невеликих форм і змащуємо їх маслом. Розподіляємо суміш і посипаємо зверху цукром, що залишився.
4. Розігріваємо духовку до 160 градусів. Запікаємо суфле протягом 12-20 хвилин. Воно має стати повітряним і підрум’янитися.
Сніданок із вівсянки перейшов на новий рівень. І якщо щоранку у вас виникає проблема нагодувати дитя корисною їжею, цей рецепт допоможе. Це суфле з радістю з’їдять діти.