Поліцейські Кам`янського нагадують правила та вимоги користування двоколісним транспортом

У весняний період на вулицях міста з`являється чимало учасників дорожнього руху на мотоциклах, мопедах, скутерах та інших двоколісних транспортних засобах. Тож, заради безпеки громадян, нагадуємо основні правила та вимоги до власників двохколісного транспорту.
Запам`ятайте, для керування мототранспортом необхідно мати посвідчення водія з відповідною категорією, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та номерні знаки. До того ж двоколісні мототранспортні засоби мають бути застраховані. За невиконання вищезазначених вимог передбачена адміністративна відповідальність.
Відповідно ПДР України, категорії, які відповідають типам мототранспорту:
️«А1» – мопеди, моторолери та інші двоколісні транспортні засоби з об’ємом двигуна до 50 куб. см або електродвигуном до 4 кВт;
«А» – мотоцикли (у т.ч. з боковим причепом) та інші двоколісні ТЗ з об’ємом двигуна 50 куб. см і більше або електродвигуном 4 кВт і більше;
«В1» – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) ТЗ, з максимальною масою не більше 400 кг.
Підготовка водіїв категорій А1 та А проводиться з 16-річного віку, для категорії В1 — необхідно мати 18 років.
Під час руху по дорозі водій мототранспорту та пасажир, якого він перевозить, повинні бути в застебнутих мотошоломах. Рухатися по дорозі на мопедах дозволяється особам, які досягли 16-річного віку. Не можна брати пасажиром дитину зростом менше 145 см або віком менше 12 років.
Мототранспорт повинен бути обладнаний звуковим сигналом та світлоповертачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, ззаду – червоного.
Водії мопедів, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху та дотримуватия безпечної дистанції.
Водії двоколісних транспортних засобів є повноцінними учасниками дорожнього руху та зобов’язані дотримуватись правил поведінки на дорозі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *