На Дніпропетровщині злочинна група крала нафту з нафтопроводу та заміняла її водою

У Дніпропетровській та Полтавській областях спільники “врізались” у нафтопровід. Вони приєднували в місці пошкодження крани високого тиску та спеціальне обладнання.  З державного нафтопроводу фігуранти встигли викачати понад 50 тисяч літрів нафти на півтора мільйона гривень. 

Організатором злочинної групи був 30-річний мешканець Полтавської області. Чоловік залучив до схеми мешканців Кривого Рогу та власника нафтобази в Черкаській області.  За участі працівників НАК “Нафтогаз” виявили всі місця пошкодження нафтопроводу. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на сайт ГУНП у Дніпропетровській області.

Нафту перекачували через них в спеціально обладнані транспортні засоби. Після цього її перевантажували у бензовози і перевозили на нафтобазу в Черкаській області для подальшої переробки та продажу. Щоб підтримувати тиск в нафтопроводі та щоб не спрацювала сигналізація вкрадене пальне заміняли водою. “Бізнесмени” викачали понад 50 тисяч літрів нафти на півтора мільйона гривень. Ще пів мільйона гривень становлять збитки від пошкоджень нафтових труб.

Слідчі провели 35 обшуків у Дніпропетровській, Київській, Полтавській та Черкаській області. Вони вилучили обладнання для перекачування нафтопродуктів, а також інші знаряддя пошкодження нафтопроводу, а також бензовоз з понад 12 тисяч літрів нафтосировини, спеціально обладнаний під її викачування “КАМАЗ” та ще дві вантажівки, які перевозили викрадене.

П’ятьох учасників злочинної групи, включаючи організатора, затримали після вчинення чергового злочину в Дніпропетровській області. Запобіжний захід – тримання під вартою.

Всім сімом фігурантам повідомили про підозру у пошкодженні об’єктів магістральних нафтопродуктів (частина 3 статті 292 Кримінального Кодексу України). Їм загрожує до дванадцяті років позбавлення волі.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *