Рецепт дня: Картопляні оладки із сиром

Таку швидку та смачну страву, як картопляні оладки з сиром, можна готувати хоч щодня. Вона просто не може набриднути. Чесне слово! Хрумка рум’яна скоринка і ніжна начинка такої закуски вражають.

До речі, ви можете використовувати під час приготування картопляних оладок як шинку, так і будь-яку ковбасу (наприклад, сирокопчену). Вибирайте найбільш підходящий собі варіант і до смаку, і по гаманцю.

Панірування для закусочних оладок. Обвалювати заготовки з картопляної маси можна в одному з двох сипких продуктів (або в пшеничному борошні, або в панірувальних сухарях). Важливо лише зробити це якісно, щоб запобігти втраті форми оладок під час термообробки.

Складові
Картопля 600 г, Шинка 150 г, Твердий сир 100 г, Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 5 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений), Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо під проточною водою картоплю. Відварюємо її в мундирах. Даємо картоплі трохи охолонути. Потім очищаємо її від шкірки.

2. Натираємо на тертці з великими отворами відварену картоплю. У такий же спосіб подрібнюємо шинку і твердий сир. З’єднуємо підготовлені інгредієнти в глибокій мисці. Вбиваємо до картоплі, сиру та шинки курячі яйця. Всипаємо 1 ст. л. пшеничного борошна. Додаємо сіль та чорний мелений перець за смаком.

3. Ретельно миємо свіжу петрушку. Обсушуємо її, використовуючи паперовий рушник. Нарізаємо зелень дуже дрібно. Додаємо її до з’єднаних інгредієнтів.

4. Перемішуємо вміст миски до однорідної маси. З отриманої суміші формуємо круглі заготовки, що нагадують своєю формою оладки.
5. Всипаємо в миску пшеничне борошно, що залишилося. Обвалюємо в ньому картопляні заготовки з усіх боків (пробілів бути не повинно).
6. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо заготовки на ній на середньому вогні. Готуємо їх з двох сторін до появи рум’яної скоринки.

Така страва добра і як ситний сніданок, і як швидке перекушування. Обов’язково спробуйте подати картопляні оладки зі сметанно-чосниковим соусом.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *