Categories: Економіка

До уваги кам`янчан: для водіїв готують нові штрафи

Українців хочуть штрафувати за фальсифікацію пробігу авто. Відповідний законопроєкт №10216 зареєстровано у Верховній Раді.

Про це повідомляє OBOZ.UA.

Якщо документ буде ухвалено, то тих, хто з метою продажу фальсифікуватиме пробіг уживаного транспортного засобу, штрафуватимуть на 500-1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У 2023 році це складає 8500-17 000 грн.

“Законопроєкт сприятиме запобіганню можливих фальсифікацій з пробігу уживаного транспортного засобу. І допоможе убезпечити покупців від купівлі транспортного засобу з пробігом, що не відповідає дійсності”, – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Навіщо вводити нові штрафи

Необхідність запровадження нового штрафу, запевняється, продиктована розмахом фальсифікації пробігу уживаного транспорту під час продажу. Як стверджується в пояснювальній записці, така практика “досить поширена”.

Штрафи за це, зазначається, допоможуть не допустити введення в оману покупців. “Практика фальсифікації пробігу уживаного транспортного засобу під час продажу досить поширена. … З метою недопущення введення в оману покупців пропонується встановити адміністративну відповідальність за фальсифікацію пробігу”, – наголошується в документі.

За “зайвий” шум також штрафуватимуть

Втім це не єдиний законопроєкт, який передбачає запровадження нових штрафів для водіїв. Так, документом №9564 пропонується карати за перевищення транспортом допустимого рівня шуму – чим особливо “грішать” мотоциклісти.

Розмір штрафу передбачається встановити на рівні 17 000 грн. За повторне порушення доведеться платити вже 34 000 грн.

Як йдеться в пояснювальній записці до документа, необхідність запровадження штрафу обумовлена тим, що деякі водії встановлюють на свої транспортні засоби обладнання, використання якого призводить до значного збільшення шуму роботи двигуна. Що:

порушує “тишу та спокій громадян”;
викликає невдоволення суспільства.

Погіршує ситуацію те, що “під час воєнного стану такі шумові звуки схожі на звуки ворожих безпілотних літальних апаратів”. Чим створюють уявлення про авіаційну та ракетну небезпеку, “відволікаючи Збройні сили та правоохоронців”.

Олена

Recent Posts

Дніпропетровщину атакували дронами

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вчора до пізнього вечора російська армія била по…

17 хв. ago

Як воно, бути мамою? Історя кам’янчанки

Щорічно у другу неділю травня в Україні відзначається День матері. Цей міжнародний день покликаний показати…

31 хв. ago

Спокійна ніч у Кам’янському

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…

2 години ago

Дніпрянин фіксував роботу районних ТЦК та СП та «зливав» у соцмережу

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру місцевому мешканцю у несанкціонованому поширенні інформації…

3 години ago

Дніпропетровщина – друга в Україні за кількістю скарг пацієнтів на медзаклади

Мешканці Дніпропетровської області з початку 2024 року подали 94 скарги щодо порушення їхніх прав у…

4 години ago

Органи самоорганізації Кам’янського продовжують проводити весняні толоки

Напередодні Великодня, Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років, за ініціативою…

5 години ago